Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. dubna 2017 21:26
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Nemocnice porušila pravidla, aby umírajícímu dědečkovi dopřála poslední cigaretu a sklenici vína. Západ slunce dodal loučení emotivní atmosféru

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Dědeček měl už jen jedno poslední přání.

Minulý týden přivezli do nemocnice v dánském městě Aarhus 75letého Carstena Flemminga Hansena. Milý dědeček měl v poslední době zdravotní problémy a do nemocnice ho nakonec museli přivézt kvůli prasklé aortě. Lékaři se sice snažili dělat všechno, co bylo v jejich silách, ale nakonec museli Carsten oznámit, že jeho stav je příliš kritický a už se s ním nedá nic udělat. Dozvěděl se, že v nejbližších hodinách či dnech neodvratně odejde na druhý svět, a tak oslovil sestřičku se svým posledním přáním. Chtěl si jen vychutnat poslední pohár bílého vína a zapálit poslední cigaretu, což bylo zpočátku dost komplikované. V nemocnici je zakázáno kouřit, a tak sestřičku napadlo, že by dědečka mohli odvézt na balkon. Nakonec se jim to nadmíru vydařilo, protože právě zapadalo slunce a Carsten se i navzdory svému osudu spokojeně usmíval a skvělým způsobem se rozloučil s blízkými.

 

Domů
Sdílet
Diskuse