Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. června 2017 11:14
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Německo schválilo legalizaci homosexuálních manželství. Dvojice stejného pohlaví si díky tomu budou moci i adoptovat děti

ZAJÍMAVOSTI NĚMECKO
Uložit Uložené

Německo se přidalo do skupiny zemí, kde jsou homosexuální manželství legální.

Německo se zařadilo do skupiny progresivních zemí, když dnes ráno ve svém parlamentu poslanci schválili zákon umožňující homosexuálním dvojicím uzavírat manželské svazky. Zákon přes německý parlament prošel s 393 hlasy v jeho prospěch, 226 poslanců hlasovalo proti němu a 4 se zdrželi. Příští týden bude ještě muset projít přes horní komoru německého parlamentu, kde by se neměl vyskytnout žádný problém, a po jeho podpisu a vstupu v platnost se homosexuálové v Německu budou moci nejen brát, ale ještě si i budou moci společně adoptovat děti. Do německé právní úpravy sňatků nyní přibude formulka o stejném pohlaví, takže část zákona bude ve volném překladu znít takto: „Do manželství na celý život vstupují dva lidé rozdílného nebo stejného pohlaví.“ Úspěch zákona v parlamentu přitom není velkým překvapením, protože i nedávný průzkum mezi německou veřejností prokázal, že až dvě třetiny Němců podporují zrovnoprávnění homosexuálních svazků.


Domů
Sdílet
Diskuse