Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. srpna 2017 18:58
Čas čtení 0:00
Tomáš Blahuta

Animace ukazuje teplotní výkyvy od roku 1900 až po 2016. Za poslední období teplota po celé Zemi výrazně stoupá

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

A lidstvo jen přihlíží.

Horúčavy a teplé počasie za posledné dni okupujú titulky mnohých novín a sú snáď najviac riešenou témou u nás na Slovensku. Dávajú zabrať ľuďom v práci, v domovoch i na uliciach. Avšak, so suchým počasím nebojujeme len my, ale svoje by nám vedeli porozprávať aj obyvatelia Balkánu i iných krajín. Poďme ale k faktom a realite. Antti Lipponen nedávno na svojom účte na flickr.com zverejnil krátku animáciu zobrazujúcu teplotné anomálie v každej jednej krajine na Zemi. Zdrojom dát je GISTEMP a boli zbierané od roku 1900 až do prechádzajúceho roku 2016. Slovensko sa nachádza vľavo na konci zoznamu.

Horka a teplé počasí za poslední dny okupují titulky mnoha novin a jsou snad nejvíce řešeným tématem u nás. Dávají zabrat lidem v práci, v domovech i na ulicích. Nicméně, se suchým počasím nebojujeme jen my, ale své by nám dokázali říct i obyvatelé Balkánu. Pojďme ale k faktům a realitě. Antti Lipponen nedávno na svém účtu na flickr.com zveřejnil krátkou animaci zobrazující teplotní anomálie v každé zemi na naší planetě. Zdrojem dat je GISTEMP a byly sbírány od roku 1900 až do roku 2016. Česko se nachází zhruba kolem sedmé hodiny.

 

Domů
Sdílet
Diskuse