Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
15. srpna 2017 21:34
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Narodil se tam Harry Potter a Voldemort mu v něm zabil rodiče. Za 1 milion liber můžeš vlastnit dům z kultovního filmu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Harry tam jako batole zažil nejhorší noc svého života.

Vlastnit nemovitost ze světoznámého filmu nemusí být k zahození. V jedné z nejzachovalejších středověkých vesniček ve Spojeném království leží nemovitost s názvem De Vere House, v níž se narodil samotný Harry Potter. Vesnička Lavenham v Suffolku se objevila ve filmu Harry Potter a Relikvie smrti, konkrétně v její první části, a svou atmosférou tvůrcům perfektně posloužila jako část filmové vesnice Godric's Hollow. Ve filmu si dům zahrál důležitou roli, když se v něm procházel Lord Voldemort a zabil Harryho rodiče, zatímco malý čaroděj bezbranně ležel ve své kolébce. Diváci ho mohli poznat jako nemovitost stojící naproti hřbitovu, v jejíchž oknech svítil vánoční stromeček a vyhrávala z něj hudba až do momentu, kdy se tam kvůli Voldemortovi odehrála dvojnásobná vražda.
 
Dům přitom není úplně obyčejný, protože jeho název pochází z rodinného jména De Vere, což byla ve středověku druhá nejbohatší rodina v celé Anglii a větší majetek měl jen král. Celá vesnička je považována za nejzachovalejší středověkou vesnici v Anglii a v 17. století se tam do domácího vězení dostali i sourozenci krále Karla II. Cena domu se díky původnímu vzhledu a dobové atmosféře vyšplhala na 995 tisíc liber, což je v přepočtu téměř 29 milionů korun a na prodej je již podruhé v průběhu posledních pěti let.



Domů
Sdílet
Diskuse