Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. září 2017 9:54
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Zamilovanému páru stačí k životu jen 40 tisíc korun ročně. Opustili moderní společnost a neplánují se do ní jen tak vrátit

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Nic jim v životě nevidí.

Životní štěstí je individuální a záleží jen na tom, co si každý z nás vysnil. Pro dvojici Sarah a Nigela se před dvěma lety staly jejich sny jednoduchým životem v souladu s přírodou, ve které se musí spoléhat sami na sebe a nenechat se zbytečně zatěžovat problémy dnešní společnosti. Sarah je 27 a Nigel zase 44 let, ale oba přemýšlejí stejným způsobem a po několika okamžicích věděli, že jeden druhého potřebují. Za rok utratí přibližně jen 1500 eur (39 tisíc korun) a v současné době žijí na britském poloostrově Rame Peninsula v jedné opuštěné pevnosti, o kterou se starají výměnou za bezplatný pobyt. Tráví své dny hledáním potravy nebo vody a jejich největší měsíční výdaje jsou asi 12 eur za internet, díky kterému svůj rodinný rozpočet navyšují prostřednictvím několika dní práce.

 

Živí se rybami, humry a králíky, které pak využívají i na kožešinu a různorodou stravu doplňují zeleninou nebo lesním ovocem. Sami o sobě říkají, že žijí jako v 30. letech minulého století, ale nic jim nechybí. Jediné prvky moderního světa představuje starší iPhone, který dostali darem, laptop a solární panely z bazaru, aby měli přístup k elektřině. Nigel se postaral o jejich současný příbytek, který postavil z nalezeného dřeva, ale dlouho v něm už nevydrží, protože po dvou letech chtějí své životy přemístit na loď. Její jméno bude Noemova archa a společně s nimi tam bude žít jejich pět psů a pár slepic, takže jim bude stále veselo. Pokud se někdo vydá na cestu podobnou té jejich, prý zapomene na stres a získá mnohem víc času, než by si myslel. Sarah si uvědomuje, že jejich životní styl není pro každého, ale doporučuje každému, aby ho vyzkoušel alespoň několik dní.


Domů
Sdílet
Diskuse