Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. září 2017 v 11:00
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Jan Tříska z Obecné školy po následcích pádu z Karlova mostu zemřel

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Policie nadále vyšetřuje okolnosti pádu.

80letý Tříska v sobotu spadl z Karlova mostu do Vltavy a následně byl převezen do nemocnice ve vážném stavu. Bohužel, dnešní smutné zprávy o jeho úmrtí se ukázaly jako pravdivé. Potvrdil je i Jiří Mádl, se kterým měl zesnulý herec natáčet film Na střeše. Okolnosti pádu jsou dosud neznámé. Podle vyjádření záchranářů herec z mostu spadl, ale hasiči tvrdí, že skočil.


Tříska před emigrací účinkoval v Praze v Divadle za branou, v Národním divadle či v Městských divadlech pražských. Po emigraci žil dlouhou dobu v USA, kde stihl natočit 44 filmů, včetně dvou se slavným Milošem Formanem (Lid versus Larry Flynt a Ragtime). V Česku a na Slovensku se ale asi nejvíce proslavil rolí učitele Igora Hnízda ve snímku Obecná škola (1991). Za svou dlouhou kariéru měl na kontě tři nominace na České lvy. Rodině a blízkým vyjadřujeme soustrast.

Jan Tříska z Obecné školy po následcích pádu z Karlova mostu zemřel
Zdroj: Filmové studio Barrandov
Domů
Sdílet
Diskuse