Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. listopadu 2017 10:22
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Nejdelší trest v dějinách. Za obchodování s lidmi muže odsoudili na 472 let

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Brock Franklin si za mřížemi posedí pořádně dlouho.

I za ty nejzávažnější trestné činy většinou soudy vyměřují tresty 25 let či doživotí, ale pokud je potřeba zločince potrestat exemplárně, pak doživotí není dostačující. Brock Franklin jako člen organizované skupiny lákal mladé ženy a dívky prostřednictvím Facebooku, kde jim nasliboval hezčí zítřky, jenže pak dívky zdrogoval a vyhrožoval jim násilím, aby udělaly to, co jim řekl. Dívky byly potom vydraženy pomocí internetu a předány do péče zákazníků, kteří byli ochotni zaplatit nejvyšší cenu.


Oběti obchodování s lidmi končily v hotelích po celém Coloradu, kde byly znásilňovány a často ani nevěděly, co se s nimi děje. Brock Franklin ve skupině pracoval jako pasák, který aktivně oslovoval dívky, a tak ho soud nakonec uznal vinným z 30 různých trestných činů, za což si vysloužil rovnou nejdelší trest v celé historii. Muž si za mřížemi posedí přesně 472 let a při tomto trestu neexistuje možnost, aby odtud ještě někdy vyšel, a tak soud poskytoval jeho obětem alespoň menší náplast, které již dnes nikdy nedokáže vrátit. Podle dostupných informací by měl být trest ve výši 472 let nejdelší v historii za trestný čin.

Smutněji však vyznívají informace, že na světě je až 40 milionů lidí postižených obchodováním s lidmi, a proto i tento rozsudek slouží jako varování před tím, jak lidé skončí, pokud se pustí do jednoho z nejodpornějších trestných činů.

Domů
Sdílet
Diskuse