Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. ledna 2018 19:46
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Češka chtěla převést 9 kilogramů heroinu do Abú Zabí. Její plán však nevyšel a zřejmě ji čeká doživotí

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Úspěšně se jí podařilo projít dvěma přepážkami, u třetí už skener obsah tašky objevil.

Pákistánská televize Geo přinesla zprávu o Češce, která byla zadržena kvůli nepříliš bystrému nápadu – rozhodla se převážet heroin do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech. 21letá Tereza H. z Uherského Hradiště ale nepromyslela plán do konce a skener při jedné z kontrol zavazadlo plné heroinu odhalil. Na detaily očividně Tereza nemyslela, no a protože pašování je v této zemi přísně trestáno, může se začít psychicky připravovat na nejhorší, zatím však definitivní výši trestu neznáme.

Pokusila se provést až 9 kilogramů snadno identifikovatelné látky, což vyvolalo obavy a vyústilo v četné razie v různých částech Láhauru. Mladá Češka si už podle všeho stihla uvědomit své jednání a s policií spolupracuje, což by jí ještě teoreticky mohlo pomoci. Mluvčí Ministerstva zahraničí Irena Valentová však už konstatovala, že za podobné skutky je v Pákistánu běžný i trest smrti, ale protože jde o cizinku, čeká ji spíše doživotí za mřížemi.

Češka chtěla převést 9 kilogramů heroinu do Abú Zabí. Její plán však nevyšel a zřejmě ji čeká doživotí
Domů
Sdílet
Diskuse