Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. ledna 2018 12:22
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Smrtelný souboj dvou jedovatých hadů přímo v australské zahradě. Relax na slunci se rychle proměnil v nelítostné klání

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

V Austrálii je vše při starém.

Život v Austrálii se neobejde bez jedovatých pavouků či hadů a právě dva slizcí tvorové se Liz Williamsové objevili přímo v zahradě. Nešlo o žádné nevinné hady, protože jedním z nich byla pakobra páskovaná a druhým zase pakobra východní, přičemž každá z nich by člověku svým jedem dokázala výrazně ublížit, pokud by mu nebyl brzy podán protijed. 

Souboj na život a na smrt se Liz podařilo zachytit na kameru, a tak ho mohla sdílet na internetu, protože podobné přírodní úkazy se přímo v zahradě tak často neobjevují ani v Austrálii. Smrtelný souboj přitom dopadl lépe pro pakobru východní, která svého protivníka po těžkém boji porazila. Namísto útěku z místa činu si svou kořist naplno vychutnala, protože se ji následně pokusila sníst.

Liz nevěděla, že se hadi mezi sebou jedí, což není zcela běžné, ale nejde ani o anomálii. Australanka pak zavolala profesionály, aby se o hady postarali, protože si je samozřejmě nechtěla nechat ve své zahradě, ale na přírodní divadlo se smrtí na konci tak brzy nezapomene.

Tiger snake vs brown snake

null


Domů
Sdílet
Diskuse