Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. ledna 2018 0:12
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Řidiči nechápali, co se děje, když nad Michiganem padal meteorit. Po dopadu na zem vyvolal zemětřesení

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Americký stát Michigan zažil výjimečné vesmírné divadlo.

Člověk si v jednu chvíli klidně jede po dálnici, všude kolem je tma a najednou se obloha před ním rozzáří a z výšky začne rychle padat předmět jako vystřižený z apokalyptických filmů. Obyvatelé amerického státu Michigan a přilehlých oblastí nevěděli, co se děje, když před pár dny oblohu rozzářil neznámý předmět a pak se dokonce začaly třást jejich příbytky.

Naštěstí nešlo o zničující začátek apokalypsy, ale nad oblastí skutečně proletěl meteoroid a pravděpodobně i dopadl na zemský povrch, což by z něj udělalo meteorit. Místní složky však nebyly schopny dopad tělesa potvrdit, krátce po zjevení předmětu na obloze zaznamenaly přístroje i mírné zemětřesení se silou 2 stupně na Richterově stupnici.

Lidé hned začali volat na policii, aby se přesvědčili o tom, že není třeba panikařit a místní úřady pak obyvatele ubezpečily pomocí textových zpráv, že nad jejich hlavami jen prolétla ohnivá koule, která nezpůsobila žádné škody. Díky dobře umístěným kamerám se tak internet alespoň mohl pokochat úžasnou světelnou show trvající sice jen pár vteřin, ale o to působivější.

Domů
Sdílet
Diskuse