Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. března 2018 22:51
Čas čtení 0:00
Radka T.

Nebavilo ji kupovat si tampony a vložky, tak vymyslela geniální kalhotky. Menstruace bude díky nim o něco příjemnější

Uložit Uložené

Speciální vrstvy na kalhotkách zabrání nepříjemné „nehodě“.

Nejnepříjemnější období v životě ženy, tedy menstruace, se vyznačuje nejen bolestmi a nepohodlím, ale také potřebou nakupování a vyměňování tamponů či hygienických vložek. Avšak jedné ženě to tak vadilo, až vymyslela geniální řešení – speciální kalhotky.

Za kalhotkami určenými výhradně pro menstruační dny stojí Ruby Raut. Založila společnost WUKA a začala nabízet spodní prádlo, díky kterému mohou ženy na nenáviděné hygienické produkty zapomenout.

 

Speciální kalhotky stojí v přepočtu zhruba 700 korun, dají se však používat znovu, což podle jejich vynálezkyně ženám ušetří peníze, které by jinak musely vynaložit na tampony či vložky.

Tajemstvím je silná absorpční schopnost, ale tekutina zároveň dokáže okamžitě uschnout, takže ženy nemají žádný nepříjemný pocit, ani se nemusejí bát „nehody“ na oblečení.

Čtyři vrstvy materiálu jsou ze super komfortních hi-tech tkanin. Kromě vnější a vnitřní tkaniny má speciální vlastnosti hlavně centrální vrstva. Tu tvoří absorpční vrstva, krev absorbuje a zajistí, kromě toho má antibakteriální vlastnosti. Důležitou roli hraje i vrstva, která zabrání prosakování tekutiny.

 

Príspevok, ktorý zdieľa Ruby (@wukawear),

Kalhotky je možné mít na sobě po celou noc a přes den během více než osmi hodin, ale některé ženy je nosí i 11 hodin v kuse. Pak je možné kalhotky jednoduše vyprat v pračce, aby byly po vyschnutí opět připraveny k použití.

Tento nápad sice není první na světě, vždyť podobné kalhotky vymyslely například ženy ze značky THINKX. Jejich kalhotky však dokáží odvést asi takové množství tekutiny jako 2 tampony. Ruby slibuje, že její vynález odvede tekutinu za 4 tampony.

Tak či onak jsou podobné vynálezy velkou pomocí pro ženy, které svůj menstruační cyklus vnímají jako nepříjemný či otravný. Kalhotky suplující roli hygienických vložek či tamponů jim tak dodají aspoň trochu pohodlí.

Domů
Sdílet
Diskuse