Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. března 2018 17:46
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Muž uběhl 24 tisíc kilometrů po USA, aby napodobil Forresta Gumpa. Trasu z legendárního filmu zvládl za více než 400 dní

ZAJÍMAVOSTI BĚH
Uložit Uložené

Rob se nenechal odradit ani počasím a zraněními.

Při sledování filmu Forrest Gump se nejednomu z nás vtlačí slzy do očí. Kultovní film si za poslední desetiletí zamilovali mladí i staří a Tom Hanks se už nálepky Forresta nikdy nezbaví. Po celém světě vznikly i podniky a muzea věnovaná právě Forrestovi a jeden Brit se dokonce inspiroval natolik, že se rozhodl napodobit legendární běh po Spojených státech amerických.

Rob Pope pochází z Liverpoolu a odjakživa byl fanouškem běhání, ale dlouho se odhodlával na svou největší životní výzvu. Plánoval bláznivé běhy po různých zemích a až jednoho dne jej při sledování filmu napadlo, že by mohl použít Forrestovu trasu. Od 16. září 2016 proto běží po Americe a uběhl již více než 24 700 kilometrů, což je dokonce o něco více než Forrest.

Muž uběhl 24 tisíc kilometrů po USA, aby napodobil Forresta Gumpa. Trasu z legendárního filmu zvládl za více než 400 dní
Zdroj: Nerdarchy

Rob se na své cestě napříč Amerikou setkával s několika problémy. Bojovat musel nejen s výkyvy počasí, ale také psychologickou a fyzickou únavou. Nevyhýbala se mu ani zranění, a tak musel často odpočívat a po několika nervových zhroucení mu momentálně do konce stanovené trasy zůstává přibližně 320 kilometrů. Běh však musel přerušit, protože se vrátil do Spojeného království, kde bude zanedlouho rodit jeho přítelkyně a narození vlastního dítěte si nemohl nechat ujít.

Doporučeno
Tohle je 5 tipů, jak se namotivovat k běhání. Udělej to a vyběhneš ještě dnes Tohle je 5 tipů, jak se namotivovat k běhání. Udělej to a vyběhneš ještě dnes 24. dubna 2024 11:00

Po zvládnutí porodu by chtěl poslední kilometry zvládnout i se svou přítelkyní a nejraději by byl, kdyby se na poslední míli přidal i samotný Tom Hanks. Poslal mu už pohlednici, ale zatím se neozval. Dosud vybral i více než 20 tisíc liber na charitativní účely a ví, že jeho největší výzva v životě byla dobrým nápadem.

Domů
Sdílet
Diskuse