Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. března 2018 13:21
Čas čtení 0:00
Marek R.

Popularita Salaha je v Egyptě obrovská. Během prezidentských voleb ho na lístek napsaly tisíce lidí

SPORT
Uložit Uložené

Po skončení kariéry by to měl možná Salah zkusit v politice. Už teď má totiž své voliče.

V Egyptě se konaly prezidentské volby a staronovým prezidentem země se stal Abd al-Fattáh as-Sísí, když ho mělo volit až 92 procent zúčastněných voličů. Takový výsledek se v zemi jako Egypt však dal čekat, a proto je mnohem zajímavější, jaké jméno se stihlo ocitnout na některých hlasovacích lístcích.

 

Největší hvězdou celého Egypta je totiž jednoznačně Mohamed Salah, na jehož život a kariéru jsme se podrobněji podívali v tomto článku. Domácí by mu nejraději rovnou postavili pyramidu a jak se nejnověji ukázalo, někteří by ho rádi měli i jako prezidenta země.

Více než milion hlasovacích lístků totiž bylo neplatných a jedním z důvodů byl i fakt, že naštvaní Egypťané prostě nechtěli ani jednoho z kandidátů, a proto je škrtli a dopsali tam jméno Mohamed Salah. Mimochodem, počet neplatných hlasů je větší než počet hlasů, které získal as-Sísího oponent, čili po ukončení kariéry by nebylo k zahození pro Salaha to zkusit v politice.

Domů
Sdílet
Diskuse