Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. května 2018 13:20
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Papežovo Lamborghini se vydražilo za rekordní sumu. Peníze putují na charitativní účely

TECH
Uložit Uložené

Výsledná hodnota předčila očekávání.

O sněhobílém Lamborghini, které bylo vyrobeno speciálně pro papeže Františka, jsme vás informovali už nejednou. Specificky nakonfigurovaný Huracán se žlutými detaily i vlastnoručním podpisem na přední kapotě vznikal v rámci individualizačního programu Ad Personam. Jak jsme se odstupem času dozvěděli, nejvyšší představitel církve se rozhodl s charitativním úmyslem supersport vydražit.

Stalo se tak v uplynulých dnech, a to přímo v rámci známé aukční síně RM Sotheby's v Monaku. Zprvu se předpokládalo, že se čtyřkolový italský býk vydraží za přibližně 250 až 350 tisíc eur, tedy jen o několik desítek tisíc dráže, než je standardní cena. Jak se však ukázalo, nejen netypická konfigurace, ale hlavně spojitost s papežem Františkem a snahou pomoci jiným vyústila ve výslednou hodnotu 715 tisíc eur (18,3 milionu korun). Výtěžek z dražby přitom podle slibů poputuje na dobrou věc.

70 procent z výtěžku půjde na rekonstrukci obydlí, náboženských prostor a budov v irácké oblasti Ninive, která utrpěla škody kvůli útokům ISIS. Dalších 10 procent získá nadace papeže Jana XXIII., která pomáhá zneužitým ženám. Zbylou sumu si nakonec rozdělí dvě italská charitativní sdružení působící v Africe.

Domů
Sdílet
Diskuse