Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. května 2018 10:29
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Tesla se zapsala do Guinnessovy knihy rekordů. Model X táhl Boeing 300 metrů

TECH
Uložit Uložené

Elektromobil versus letadlo.

Automobilů, kterým se podařilo táhnout několik metrů menší či větší letadla, jsme tu už měli mnoho. Naposledy tímto stylem Porsche prezentovalo své luxusní SUV, neboť za Cayenne zapřáhli největší osobní letadlo světa Airbus A380. Stalo se tak na letišti Charles de Gaulle v Paříži, kde varianta Turbo S táhla 285tunový kolos 42 metrů, čímž se zapsala do Guinnessovy knihy rekordů.

Ještě předtím táhl V10 Touareg táhl legendární Jumbo Jet, tedy Boeing 747, no a nejnověji se o obdobný rekord postarala pro změnu automobilka Tesla. Známý australský letecký přepravce Qantas totiž v nejnovějším videu ukazuje v plné kráse svůj zbrusu nový Boeing 787-9, podstatou však není jen Dreamliner jako takový. Pozornost se obrací zejména na elektromobil Model X ve verzi P100D.

Tesla se zapsala do Guinnessovy knihy rekordů. Model X táhl Boeing 300 metrů
Zdroj: www.youtube.com

Nejsilnější varianta rodinné Tesly totiž dokázala rovných 300 metrů táhnout přibližně 115tunový Boeing nejnovější generace, čímž se mladičká automobilka zapsala v dané disciplíně do Guinnessovy knihy rekordů v rámci elektromobilů. Papírově sice značka uvádí, že Model X dokáže utáhnout maximálně 2250kg přívěs, hravě si však poradila i s velkým letadlem, které v dané konfiguraci přepraví 236 cestujících.

Domů
Sdílet
Diskuse