Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. května 2018 11:35
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Brabus se opět hlásí o slovo, tentokrát vylepšuje stylové CLS

TECH
Uložit Uložené

Známý úpravce nabízí úpravu nového Mercedesu.

Po menší odmlce se opět o slovo hlásí německý tuningový virtuóz, který se nejnověji podíval na zoubky 3. generaci modelu CLS. Mezitím jsme se dozvěděli, že Mercedes-Benz již neplánuje postavit model 63 s plaketou AMG, za což může zejména příchod nového čtyřdveřového GT, takže štafetu pravděpodobně převezme právě Brabus.

Ten se však prozatím drží stále při zemi a na pohled toho hodně nemění. Čtyřdveřové kupé ve smyslu tradic pokrývá černý lak, žádné dodatečné nástavce se však ještě nekonají. Je jen otázkou času, kdy Brabus rozšíří své portfolio příplatkových dílů, prozatím můžeme vidět jen výměnu hvězdných znaků za zdvojené „B“. Zákazník si může vybrat z pěti druhů 20", respektive 21" disků, no a obdobně vyšperkovat může interiér, kde přibyly firemní koberečky, nové pedály či čalounění.

Brabus se opět hlásí o slovo, tentokrát vylepšuje stylové CLS
Zdroj: www.brabus.com

Po stránce techniky jsme se zatím nic konkrétního nedozvěděli, jak je však zvykem, prakticky každou motorickou verzi je možné vylepšit kitem, který dodá pár desítek koní. Třešničkou na dortu bude pochopitelně kompletní úprava verze CLS 53 4Matic+, kde lze očekávat přibližně 500 koní. Úpravy neobcházejí ani naftové verze, právě naopak, Brabus poslední roky upravuje ve velkém i naftovou V6. V tomto případě však jde již o nový řadový šestiválec o objemu 2,9 litru, který může mít až 340 koní. O přítomnosti naftové jednotky ostatně mluví také plaketa D40 na víku kufru. Brzy budeme určitě chytřejší, co se parametrů týče.

Domů
Sdílet
Diskuse