Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. června 2018 10:35
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Lego plní sny automobilových fanoušků. Na trh uvádí půlmetrové Bugatti

TECH
Uložit Uložené

V současnosti třetí největší model ze série Lego Technic.

Čas od času se stane, že světoznámý výrobce stavebnicových produktů spojí síly s automobilkou a na trh přinese tematicky laděnou stavebnici. Po značkách jako Mercedes-Benz či Porsche tentokrát dánská společnost Lego Group uvádí na trh ve spolupráci s Bugatti model Chiron. Opět jde o stavebnici z pokročilé série Technic, která se už v srpnu začne prodávat pod číselným označením 42083.

Automobilová stavebnice sestává z 3 599 dílků (o přibližně 1 000 více než v případě nedávného Porsche 911 GT3), přičemž finální podoba představuje podstatně realističtější verzi známého supersportu. Bugatti Chiron jste si totiž z kostek Lego mohli poskládat už déle, dosud však šlo jen o malou stavebnici složenou ze 181 dílků.

Chiron ze série Technic má měřítko 1:18, na délku měří slušných 56 centimetrů, zatímco na šířku 25 a na výšku 14 centimetrů. Zástupci firmy mluví o momentálně třetím největším modelu ze série Technic, dodávají přitom, že každá stavebnice bude mít své unikátní sériové číslo, které poslouží jako klíč k odemknutí zatím neznámého obsahu. Na závěr dodejme, že stavebnice stojí 9 999 Kč.

Domů
Sdílet
Diskuse