Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. června 2018 11:26
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Číňané představili svůj Urus. Ani motorem či cenou však na Lambo zdaleka nemá

TECH
Uložit Uložené

Nemalou designovou inspiraci nelze popřít.

Čínské automobilky se opět vyznamenaly, o čemž by v těchto dnech mohla nejlépe hovořit značka Huansu Auto. Po nedávné virtuální studii totiž přichází na tamní trh první model z nové série X, který ponese název C60 Hyosow. Prvotina v segmentu SUV už na první pohled dává najevo, že jsme opět svědky vykradeného designu evropské automobilky, i když ve finále nelze hovořit o věrné kopii.

Číňané se už zjevně z minulosti ponaučili, jakmile však tato novinka zamířila na internet, z každé strany se začalo oprávněně hovořit o čínském Urusu. Nelze se tomu absolutně divit, dokonce několik linií či detailů jako by z oka vypadlo novému sportovně-užitkovému počinu ze stáje Lamborghini. Samotná výroba bude probíhat v Číně, základ platformy poskytne SUV z dílny o něco známější značky BIAC, jelikož oba výrobce zastřešuje firma Beiqi Yinxiang Automobile.

 

Číňané představili svůj Urus. Ani motorem či cenou však na Lambo zdaleka nemá
Zdroj: www.autoblog.com

Jak je již zvykem, design vozu je jedna věc, jeho kvalita a technologie druhá. Pokud jde o zpracování či preciznost výroby, to podle fotek nyní ještě nezjistíme, víme však, že na rozdíl od evropského originálu je C60 Hyosow daleko za očekáváním. Vskutku atraktivní design totiž zakrývá jen 2litrový čtyřválec s výkonem 145 kW / 197 koní. Prvotně se přitom mluvilo jen o 1,5litrové jednotce a výkonu 150 koní, je tedy více než pravděpodobné, že tento agregát bude součástí základní výbavy.

I z těchto údajů je zřejmé, že zdaleka nejde o rovnocenný model, spíše naopak. Čínská automobilka si však slibuje nemalé prodeje, čemu má dopomoci i fakt, že na čínském trhu bude novinka k dispozici nejen jako pěti, ale také sedmimístná verze. Cenové relace se přitom v přepočtu mají pohybovat někde na úrovni kolem 15 tisíc eur.

Domů
Sdílet
Diskuse