Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. června 2018 13:10
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Praha má za sebou unikátní autosalon pod širým nebem. Co přinesly letošní Legendy?

TECH ČESKO
Uložit Uložené

Jubilejní ročník automobilové slavnosti se nesl ve velkém stylu.

Jedinečná automobilová událost pod názvem Legendy se těší stále větší oblibě. Své by o tom mohli říci zejména návštěvníci z uplynulých dní, které se totiž nesly ve znamení jubilejním 5. ročníku. Ve smyslu kulatějšího výročí nabrala akce na rozměrech i tématice a my ti díky našemu českému fanouškovi Samuelovi a zároveň členovi CossieMedia týmu přinášíme exkluzivní report.

Úvodem je třeba říci, že tentokrát se Legendy konaly na Výstavišti v Holešovicích, a to konkrétně od 8. do 10. června. Akci pro fanoušky automobilů různého druhu i roku výroby tak dostalo podstatně rozsáhlejší zázemí, přičemž vzhledem k nové a hlavně větší lokalitě byla celá slavnost rozdělena do více stanovišť a pavilonů postupně modernizovaného výstaviště.

Praha má za sebou unikátní autosalon pod širým nebem. Co přinesly letošní Legendy?
Zdroj: www.facebook.com

Letošní automobilová výstava se nesla nejen v jubilejním duchu samotné události, ale také jako oslava stého výročí vzniku Československa. Při této příležitosti se hlavním motivem ročníku staly dějiny republiky, o čemž svědčilo 100 exponátů s historickým odkazem. Návštěvníci tak mohli tváří v tvář vidět ty nejzásadnější počiny domácí výroby v rámci jednotlivých dekád, a to ať už ze stáje značek Škoda, Tatra nebo JAWA.

Doporučeno
REPORTÁŽ: Obědval jsem v „nejhorší restauraci v Brně“ podle turistů. Zjistil jsem, že mám asi nízký standard REPORTÁŽ: Obědval jsem v „nejhorší restauraci v Brně“ podle turistů. Zjistil jsem, že mám asi nízký standard 26. března 2024 11:00

V rámci rozsáhlého komplexu bylo možné vidět více než 1000 vystavovaných automobilů, přičemž se jednotlivé stánky a stanoviště nesly v příslušné tématice. Uplynulý víkend se tak v Praze konal doslova velkolepý autosalon pod širým nebem, nelze se tedy divit tomu, že areál navštívilo několik desítek tisíc lidí. Magnetem na pohledy bylo přitom mimořádně široké portfolio automobilů nejrůznějšího druhu.

Snad největší třešničkou byl Mercedes-AMG Projcet One. Dále musíme zmínit také exkluzivity jako 600koňový Jaguar XE SV Project 8, jediné Pagani Hyuara v rámci Česka a Slovenska, Ferrari 599XX, Ford GT či legendární vozy jako Mitsubishi Eclipse a Toyota Supra.

V rámci značek svou bohatou účastí přispěla vozidla ze stájí Alfa Romeo, Audi, Bentley, Ferrari, Fiat, Ford, Jaguar, Jeep, Land Rover, Mercedes-Benz, Toyota, Volvo. Kromě nich se však v Holešovicích ukázalo obrovské množství veteránů, oldtimerů a youngtimerů více značek, každý si tedy přišel na své. Na závěr dodejme, že součástí programu bylo několik prezentačních jízd na vytvořené trati, a to jak v případě veteránů, tak i novodobých sportovních kousků. Další novinkou byla nakonec off-road sekce.

  
Domů
Sdílet
Diskuse