Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. července 2018 9:46
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

BMW dotahuje svůj řidičský klenot k dokonalosti. Z karbonové M2 srší respekt

TECH
Uložit Uložené

Už brzy se jednotlivé součásti dostanou do sériového prodeje.

Při příležitosti letošního Festival of Speed v britském Goodwoodu poznáme opět několik pozoruhodných kousků. Jedním z prvních je patřičně vylepšené BMW M2, které s dodatkem M Performance Parts Concept jasně poukazuje na to, jak si bude moci zákazník svůj exemplář vyšperkovat. Jak totiž naznačuje samotný název, podstatou novinky jsou příplatkové interiérové a exteriérové prvky. Jejich společným jmenovatelem je nejen atraktivnější zjev, ale hlavně nižší váha.

Kompletní kit zajišťuje úbytek hmotnosti až 60 kilogramů, což je opět nemalý progres oproti již citelně odlehčené M2. Exkluzivní kousek se představuje nalakovaný černou barvou Frozen Black s výraznými zlatými doplňky a nápisy z nabídky M Performance. Samozřejmě, jak tušíte, ve věci jsou především uhlíková vlákna.

BMW dotahuje svůj řidičský klenot k dokonalosti. Z karbonové M2 srší respekt
Zdroj: www.press.bmwgroup.com

Exteriér počítá s výraznou mřížkou chladiče, která je doplněna zlatou linkou. Kapota snižuje hmotnost oproti standardně dodávanému komponentu o osm kilogramů. Karbonové přední panely ušetří další tři kilogramy a zároveň zlepšují aerodynamiku. Špičkovou kvalitou a individuálním vzhledem se vyznačují i karbonová křidélka v předním blatníku a na prazích, kde dostala zlatou linku.

Zvláště výjimečná je karbonová střecha, která snižuje hmotnost vozidla o dalších 6 kilogramů a zároveň posouvá těžiště vozidla níže k vozovce. Kompletní sada 19" disků M Performance Y-spoke 763M ve zlaté barvě Frozen Gold se semi-slick pneumatikami vytváří další vizuálně přitažlivý prvek, přičemž je o 6 kilogramů lehčí než standardní disky. Pod nimi najdeme obrovské, 18" brzdy. Třešničkou na dortu je specifické karbonové víko kufru či difuzor, čímž dochází dohromady k dalšímu úbytku hmotnosti o přibližně 6 kg.

 

BMW dotahuje svůj řidičský klenot k dokonalosti. Z karbonové M2 srší respekt
Zdroj: www.press.bmwgroup.com

V interiéru nakonec najdeme Alcantaru a karbonová vlákna. Karbonová skořepinová sedadla M Performance (-9 kg) se zlatým kontrastním prošíváním mají zaručit excelentní držení těla i při mimořádně dynamické jízdě. Alcantara je hlavním prvkem i na odlehčených zadních sedadlech (-13 kg). Kromě loga M dostala i kontrastní zlaté prošívání.

Tato kombinace se spolu s koženými potahy nachází také na dveřích a bočních výplních. Nezaměnitelný pocit z automobilových závodů se do interiéru přenáší i v podobě volantu M Performance Pro, na kterém se také nachází zlaté kontrastní prošívání. Na závěr dodejme, že k dispozici bude také odpružení s vinutými pružinami – snižují M2 o dalších 20 milimetrů. Technologie odpružení poskytuje nezávislé nastavení komprese v 12 různých stupních a odskoku v 16 různých stupních. Všechny zmíněné novinky budou v nabídce i zvlášť pro současné majitele M2.

Domů
Sdílet
Diskuse