Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. července 2018 8:21
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Porsche z roku 1990 přetavili v úchvatné dílo. Srdce požitkářů plesají

TECH
Uložit Uložené

O všechno se už tradičně postaral Singer.

Letošní Festival rychlosti v Goodwoodu máme za sebou a s tím i premiéry několika pozoruhodných kousků, jejichž společným znakem je sportovní temperament. Své o tom ví společnost Singer Vehicle Design s dlouholetou tradicí v (pře)stavbě unikátních exemplářů značky Porsche. Na velkolepém setkání příznivců čtyř kol totiž došlo k prezentaci studie DLS - Dynamic and Lightweight Study.

Jak je zvykem, i tento kousek vznikl jako odpověď na požadavek zákazníka. Konkrétně jde o Scotta Blattnera, fanouška značky Porsche a dlouholetého klienta firmy Singer. Jako základ posloužilo jeho Porsche 964 z roku 1990, které chtěl patřičně odlehčit a zvýšit jeho výkon. Pohonné ústrojí tvoří vzduchem chlazený atmosférický šestiválec o objemu 4 litry a výkonem 500 koní při 9000 ot./min. O odlehčení se postaraly hořčíkové komponenty a několikaměsíční vývoj, neboť na tomto projektu se pracovalo téměř rok.

Porsche z roku 1990 přetavili v úchvatné dílo. Srdce požitkářů plesají
Zdroj: singervehicledesign.com

Chuťovka dostala upravený systém ABS či kontrolu trakce a stability, která se mění v závislosti na nových jízdních režimech. Vepředu najdeme odlehčenou víceprvkovou nápravu, zatímco vzadu vlečná ramena. O přenos síly výhradně na zadní kola se stará šestistupňová manuální převodovka, obutí vozidla tvoří nové 18" hořčíkové disky BBS v pneumatikách Pilot Sport Cup 2 o rozměrech 245/35, respektive 295/30 vzadu.

Karoserii tvoří uhlíková vlákna, do interiéru se nastěhovala speciálně navržená sedadla značky Recaro. Karbonem je posetý i vnitřek, nechybí volant Momo a množství už i na pohled odlehčených detailů. Podle posledních zpráv Singer chystá postavit až 75 kusů, cena každého exempláře bude na úrovni minimálně 1,8 milionu dolarů (bezmála 40 milionů korun).

Domů
Sdílet
Diskuse