Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. července 2018 11:35
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Civic Type R v ohrožení. Renault vypouští na cesty novou zbraň – Mégane RS Trophy

TECH
Uložit Uložené

Vylepšená verze nabývá reálných kontur.

Bylo jen otázkou času, kdy Renault vyrukuje s ještě vyšperkovanejším hot-hatchem, než je „klasický“ Mégane RS. Ten jsme poznali teprve nedávno a v těchto týdnech se první kusy dostávají k prvním zákazníkům i u nás. Jak je zvykem, vylepšená varianta si připisuje k názvu dodatek Trophy.

Gro úprav spočívá ve vylepšení techniky. Jako první je zde motor – 1,8litrový přeplňovaný čtyřválec si v tomto případě přilepšil a nově nabízí 221 kW / 300 koní a točivý moment 420 N.m. Nárůst síly o 15 kW a 30 N.m stojí zejména za upraveným turbodmychadlem a výfukovým systémem. Zajímavostí a zároveň potěšující zprávou pro příznivce manuálních převodovek je fakt, že kromě dvouspojkového EDC bude verze Trophy k dispozici také s manuálem (se sníženým točivým momentem na 400 N.m).

Civic Type R v ohrožení. Renault vypouští na cesty novou zbraň – Mégane RS Trophy
Zdroj: media.group.renault.com

Pro variantu Trophy bude standardem balík Cup, tedy tužším způsobem nastavený podvozek a v neposlední řadě samosvorný diferenciál Torsen. Ve výbavě nechybí zadní řízená kola 4Control či tlumiče s hydraulickými dorazy. Mégane RS následně dostalo účinnější a hlavně o pár kilogramů lehčí brzdy a 19" disky, které jsou obuty do pneumatik Bridgestone.

Uvnitř dominují sportovní sedadla Recaro, která jsou zasazena přibližně 2 centimetry níže k zemi, no a pochopitelně přibylo i několik sportovních detailů a materiálů. RS Trophy dokáže díky vyššímu výkonu a nižší hmotnosti akcelerovat na stovku za 5,7 sekundy. My jsme však už nyní zvědaví na to, zda se podaří novému Renaultu Mégane RS Trophy atakovat nový rychlostní rekord na Nürburgringu, kde to mezi hot-hatchy poslední roky vře. Bude Trophy novým kladivem na Civic Type R?

Domů
Sdílet
Diskuse