Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. července 2018 15:45
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Polák proměnil svůj boj s depresemi na umělecká díla. Tajemná a temná místa mu pomáhají se posouvat

ZAJÍMAVOSTI POLSKO
Uložit Uložené

Polský umělec Dawid Planeta sklidil se svými ilustracemi úspěch.

Deprese dnes neobchází nikoho. Každý z nás se za chvíli může dostat do psychického stavu, ve kterém se nám svět slévá do černobílé hmoty a nedokážeme se z mentálního vězení vymotat. I polský umělec Dawid Planeta zažíval podobné pocity a dlouho si s nimi nemohl poradit.

Nakonec naplno objevil kouzlo ilustrací, a tak se pustil do svého projektu, který nazval Mini People in the Jungle. Svůj boj proti depresi proměnil ve vlastní umělecký talent a dnes na zakázku pracuje nejen pro nadšence, kteří mají zájem o koupi originálního díla, ale platí mu i známé magazíny či portály.

Už na první pohled člověk vidí, že Dawidova tvorba není plná veselé nálady a radosti. Tajemné a zejména tmavé kresby zobrazují maličkého muže v zajetí temnoty a hustého lesa, kde se musí vzepřít svému strachu. Deprese má množství podob a Dawid jednou bojuje proti obrovskému jelenu, jindy musí čelit majestátní rybě a nakonec i slonovi.

Každý si dokáže jednotlivé kousky interpretovat sám, takže i kdyby ti mohla pomoci pomyslná legenda od autora, zřejmě si nejlépe ilustrované situace aplikuješ na svůj životní boj sám. Určitě Dawida podpoř na Facebooku či Instagramu, kde si můžeš díla i zakoupit a objednat si například zajímavý obal na smartphone.

Domů
Sdílet
Diskuse