Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. srpna 2018 10:46
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

V Německu se topí čím dál víc dětí, protože rodiče civí do mobilů. Statistiky poukazují na alarmující trend

ZAJÍMAVOSTI NĚMECKO
Uložit Uložené

Rodiče nedávají na své ratolesti dostatečný pozor.

Německá organizace sdružující plavčíky musela vydat oficiální varování, aby rodiče na koupalištích odložili své mobilní telefony ve chvíli, kdy jejich dítě vejde do vody.

Za prvních osm měsíců roku 2018 zemřelo v Německu již více než 200 lidí na utonutí a po analýze jednotlivých případů musela výše zmíněná asociace německých plavčíků vydat varování. Organizace zastřešuje více než 40 tisíc plavčíků na koupalištích a plážích po celém Německu.

Zástupci plavčíků upozornili veřejnost, že si rodiče pobyt na koupalištích představují jako pobyt ve školce, při kterém nemusí dávat na děti pozor a nechávají odpovědnost výlučně na plavčíkovi.


Plavčíci přitom nemají šanci monitorovat úplně každého návštěvníka, a tak základní rada zní, aby rodiče i prarodiče odložili své mobily.

Problém prý není jen v rodičích. Organizace kritizuje německou vládu za to, že ve školách dostatečně nepodporuje kurzy plavání, a tak se o sebe děti v případě nouze nedokáží vůbec postarat.

Doporučeno
„Viděl jsem, jak převáží bedny plné jantaru.“ Legendární jantarová komnata se možná nachází u českých hranic „Viděl jsem, jak převáží bedny plné jantaru.“ Legendární jantarová komnata se možná nachází u českých hranic 29. března 2024 9:00

Vždy je třeba dávat pozor na teplotu vody či potenciálně křeče, které mohou dopadnout tragicky. Jen před pár dny se nešťastně utopil malý chlapec v městečku Marktredwitz.

Domů
Sdílet
Diskuse