Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. srpna 2018 3:01
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Bugatti přitvrzuje a odhaluje exkluzivitu, která se má za 130 milionů korun předvést zejména v zatáčkách

TECH
Uložit Uložené

Striktně omezený model Divo zaujme už na první pohled.

I když automobilka Bugatti už delší dobu naznačovala příchod jakési novinky, málokdo by čekal, že se dočkáme nového modelu. Chiron už sice je nějaký ten rok na scéně, stále však mluvíme o relativně novém počinu. Nicméně, po uplynulých hodinách se k němu do portfolia značky řadí model Divo. Pravdou je, že jako jeho základ posloužil právě Chiron, ve výsledku ale jde o další exkluzivitu, která netají svůj závodní charakter.

Už samotným názvem odkazuje na sportovní minulost – Alberto Divo byl slavným závodníkem, který v letech 1928 a 1929 vyhrál známé závody Targa Florio, konkrétně ve vozidle Bugatti Type 35 B. Jeho silnou stránkou byla rychlost v zatáčkách, no a právě o tom by měla být i tato novinka. Samozřejmě, i Bugatti Divo pohání mohutná W16 s výkonem 1500 koní a 1600 Nm, podstata změn tak tkví spíše v designu a aerodynamice.

Bugatti přitvrzuje a odhaluje exkluzivitu, která se má za 130 milionů korun předvést zejména v zatáčkách
Zdroj: www.bugatti.com

Divo působí podstatně sportovněji a aerodynamičtěji, o čemž svědčí zejména do posledního detailu navržený karbonový bodykit s výrazným křídlem. Ten nejen zaručil zvýšení přítlaku o 90 kilogramů, ale zároveň i snížení hmotnosti o 35 kilogramů na úroveň 1960 kg. Akcelerace na stovku zabere autu jen 2,4 sekundy, maximální rychlost je přitom omezena na hodnotě 380 km/h. Technici slibují značně lepší manévrování v zatáčkách, za což může i upravený podvozek s tužším nastavením.

Bugatti Dino vznikne přitom v počtu 40 kusů, každý z nich však bude majitele stát minimálně 5 milionů eur, tedy skoro 130 milionů korun. Bez daně! Když napíšeme, že všech čtyřicet kusů je už předem vyprodaných, asi už nikoho z vás nepřekvapíme.

Domů
Sdílet
Diskuse