Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. září 2018 16:57
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Škoda ukazuje, jak budou vypadat interiéry budoucích modelů. Máme se na co těšit?

TECH
Uložit Uložené

Jak je v současnosti trendem, do popředí půjdou obrazovky.

V závěru srpna nám značka Škoda ukázala vůbec první nástřel toho, jak bude vypadat nová generace populárního modelu Rapid. Řeč je o konceptu Vision RS, který nám automobilka přiblížila prvními designovými náčrty exteriéru. My víme, že oficiální odhalení studie nastane již brzy na autosalonu v Paříži samozřejmě nový Rapid v sériové podobě to ještě zdaleka nebude.

Nově nám však značka servíruje už i náhled do interiéru, který má představovat novou filozofii tvarování palubních desek budoucích modelů. Je jasné, že do značné míry jde nadále o koncept, který s produkční podobou nebude příliš souviset, automobilka nám ale jasně naznačuje budoucí designová řešení. Na mysli máme zejména nové horizontální členění palubky s vystupujícím displejem uprostřed, což do značné míry odráží budoucnost interiérů vozidel Škody.

Škoda ukazuje, jak budou vypadat interiéry budoucích modelů. Máme se na co těšit?
Zdroj: www.skoda-storyboard.com

Svědky jsme tak nových, podstatně atraktivnějších a estetický zajímavějších tvarů, kterým už sekundují spíše displeje než fyzická tlačítka. Přístrojová deska kombinuje početně zastoupený karbon a pověstný český křišťál, nechybí přitom kůže a několik sportovních detailů plakety RS, které korespondují se sportovním nádechem konceptu.

Jak přitom uvádí oficiální tisková zpráva, automobilka myslí i na životní prostředí – potahy sedaček budou z veganské Alcantary, zatímco karbonová vlákna pocházejí z recyklovaného polyesteru. Sériovou podobu modelu Rapid pravděpodobně uvidíme ještě letos, protože Škoda má v plánu novou generaci uvést na trh již začátkem příštího roku. Zajímavostí je, že k dispozici už bude jen jedna karosářská varianta.

Domů
Sdílet
Diskuse