Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. září 2018 12:11
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Do jahod v Austrálii někdo napíchal jehly. Nepochopitelný čin děsí celou zemi

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Zákazníci si musí dávat při konzumaci jahod pozor.

Vychutnávání oblíbeného ovoce momentálně v Austrálii není úplně jednoduché. Sezóna jahod je tam v plném proudu, ale místní úřady, policie i široká veřejnost se zalekly poté, co lidé začali v zakoupených jahodách objevovat jehly.

Do ovoce byly napíchané tak, aby je člověk neměl šanci objevit před konzumací. Jeden muž už skončil v nemocnici.

Nikdo zatím neví, kdo mohl jehly do jahod napíchat, a tak se spekuluje o nespokojených pracovnících či organizované sabotáži odvětví s hodnotou více než 100 milionů australských dolarů.

Do problémů se přitom nedostala pouze jedna značka. Své produkty muselo stáhnout hned několik známých prodejců a nejde o izolovaný incident, protože jehly již byly nalezeny v šesti australských státech a teritoriích.

Vláda už prohlásila, že si lidé mají při konzumaci jahod dávat větší pozor a raději plody před vložením do úst rozkrojit.

V policejních kruzích prý předpokládají, že prvotní vpichování jehel mohlo být namířeno proti odvětví, zatímco novější případy se mohly prvním incidentem inspirovat a nejsou nijak propojeny. Zatím nebyl identifikován žádný pachatel ani podezřelý.




Domů
Sdílet
Diskuse