Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. října 2018 15:57
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Polovinu nenávistných komentářů k The Last Jedi měli psát trollové nebo roboti

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

O novou studii se opírá i režisér.

Negativní komentáře k nejnovějšímu dílu Star Wars ságy měly být politicky motivované, případně psané trolly či dokonce boty. To alespoň tvrdí studie novináře Mortena Baye s názvem Weaponizing The Haters: The Last Jedi.

Za pravděpodobným cílem těchto útoků se podle autora studie skrývá přilévání benzinu do ohně v rámci fanouškovských rozporů a další šíření negativního renomé The Last Jedi.

Dokument rozlišuje tři odlišné druhy negativních reakcí. Politicky motivované, trollovací a pochopitelně i ty, které pocházejí od reálně rozzlobených fanoušků.

Polovinu nenávistných komentářů k The Last Jedi měli psát trollové nebo roboti
Zdroj: Walt Disney Studios Motion Pictures

Podle jeho zjištění je však přibližně 50,9 % negativních tweetů buď politicky motivovaných, nebo dokonce psaných roboty. Z celkového počtu příspěvků na Twitteru věnujících se tématu The Last Jedi má být jen 21,9 % skutečně negativních.

Režisér The Last Jedi Rian Johnson sám pocítil sílu internetových nenávistných příspěvků a potvrdil, že se studie shoduje s jeho zkušenostmi.

Novinář Morten Bay se prostřednictvím svého účtu na Twitteru zaradoval, že o jeho práci psalo několik zahraničních webů. Proti ní se však postavili i naštvaní fanoušci, kteří jeho dokument označili za propagandu.

Novinář si ale z negativní odezvy velkou hlavu nedělá. Jeho práci by dokonce rád osobně představil i Rianu Johnsonovi, kterého přes Twitter pozval na kávu. Zmíněnou práci si můžete přečíst tady.

Domů
Sdílet
Diskuse