Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. listopadu 2018 12:25
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Čech chtěl převézt 2 kila marihuany přes hranice, tak si vzal hárající fenu, aby odlákal psa celníků

ZAJÍMAVOSTI MARIHUANA
Uložit Uložené

Kreativní nápad skončil neúspěchem.

Jak převézt drogy přes hranice tak, aby je nevyčmuchal ani služební pes celníků? Nedávno zatčeného 29letého Čecha napadlo, že by s sebou mohl zkusit vzít hárající fenu. S ní se pokoušel převézt více než 2 kilogramy marihuany přes hraniční přechod Brodské.

Podle facebookové stránky Policie Slovenské republiky mu tento skutek téměř vyšel, protože pes byl v přítomnosti fenky zpočátku poměrně rozrušený, ale nakonec se i tak dokázal od svých zvířecích pudů oprostit a pustit se do pátrání po drogách.

Díky tomu našli trnavští celníci v zavazadlech kontrolovaného Čecha marihuanu, jejíž hodnota se podle jejich odhadu pohybuje mezi 260 000 Kč až 800 000 Kč. Z výdělku však mladý Čech neuvidí ani korunu. Ke skutku se ihned na místě přiznal.

Podobný incident by dozajista neprošel ani v Kanadě, kde v polovině minulého měsíce legalizovali rekreační užívání marihuany. Přestože u sebe Kanaďané mohou nosit až 30 gramů konopí bez jakýchkoliv problémů se zákonem, držení většího množství či dokonce prodej bez úřední licence je nadále ilegální.

Domů
Sdílet
Diskuse