Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. listopadu 2018 13:22
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Za volant supervýkonných SUV sedly známé tváře. Jak dopadlo měření sil?

TECH
Uložit Uložené

Americká, italská, německá a britská technika v testu akcelerace.

Trend SUV nadále vrcholí, nejen proto se britské Carwow pokusilo o další velmi zajímavé měření sil. Hlavní roli si střihla čtveřice supervýkonných vozidel, každé z nich přitom zastupuje trochu odlišný typ. Společným znakem je však obrovská nadílka síly.

Prvním adeptem je elektrický crossover Tesla Model X v nejvýkonnější verzi P100D. Téměř 2,4tunový elektromobil s dvojicí elektromotorů a výkonem přes 600 koní (ne kombinovaným!) měla v rukou tvář portálu, tedy Mat Watson.

Vedle něj se postavil Yianni ze známé dílny Yiannimize v jeho výrazném Lamborghini Urus. Díky 4litrové V8 s výkonem 650 koní dokáže uhánět rychlostí až 306 km/h.

Třetím do party byl známý raper Professor Green, který sedl za volant nejnovější generace ikonického off-roadu. Nový Mercedes-AMG G 63 disponuje 4litrovou V8 s výkonem 585 koní, díky níž dokáže 2560kilogramový tank akcelerovat na stovku za 4,5 sekundy.

Čtyřku následně uzavírá agregát 5.0 V8, který s kompresorem v modelu Range Rover Sport SVR disponuje výkonem 575 koní a 700 Nm. Jak nejnovější drag race dopadl, zjistíš v samotném videu.

Domů
Sdílet
Diskuse