Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. listopadu 2018 15:22
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

První SUV z dílny Aston Martin klepe na dveře. Jmenuje se DBX a přijde v příštím roce

TECH
Uložit Uložené

Výrobce výhradně sportovních automobilů chystá první SUV.

Tak už je to oficiální. Už déle se šeptalo o tom, že i Aston Martin přistoupí na současný trend a představí své první SUV. Lidé přímo ze strany automobilky byli ale většinou na vyjádření zdrženliví.

Nyní je však všechno jasné, jelikož samotná britská značka nám předává nejen potvrzující zprávu o vývoji vozidla tohoto druhu, ale zároveň i první oficiální fotografie testovaného prototypu.

Zatím žádné bližší informace neznáme, víme jen to, že novinka ponese název DBX a promo záběry pocházejí z lokality, kde se odehrává šampionát WRC, přesněji Rally Wales.

Úkolem automobilky je informovat svět o chystaném počinu, který se v sériové podobě odhalí přibližně za rok. Do té doby budou probíhat všechny testy a úkony spojené s vývojem automobilu, který bychom ještě před pár lety z dílny Aston Martin nečekali ani ve snu.

První SUV z dílny Aston Martin klepe na dveře. Jmenuje se DBX a přijde v příštím roce
Zdroj: media.astonmartin.com

Otázkou zůstává, do jaké míry se Britové zaměří na terénní vlastnosti. Každému je totiž jasné, že i když jsou SUV vozidla velmi populární, není to prioritně kvůli jejich terénním vlastnostem.

Platit to jistě bude i pro DBX. Jeho největší konkurencí má být Porsche Cayenne, Lamborghini Urus, Bentley Bentayga či Rolls-Royce Cullinan. Minimálně co se exkluzivnosti týká. Ani jeden z těchto modelů přitom zdaleka není hlavně o terénu. První terénní fotky DBX však rozhodně zaujmou, čímž v konečném důsledku splnily cíl.

Dodejme, že pod kapotou s největší pravděpodobností uvidíme hlavně osmiválcové motory. Tím pádem dojde k prohloubení spolupráce se značkou Mercedes-AMG, která výkonné V8 dodává do současných modelů.

Mluví se i o dvanáctiválcové verzi, v tomto případě si ale dovolíme být trochu zdrženlivější, spíše se přikláníme k hybridním verzím. Nechme se však překvapit.

Domů
Sdílet
Diskuse