Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. listopadu 2018 16:02
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Ve finále evropské ankety Auto roku 2019 je těchto sedm finalistů. Který je tvůj favorit?

TECH
Uložit Uložené

Jméno vítěze se dozvíme na příštím autosalonu v Ženevě.

Rok s rokem se sešel a my tu opět máme tradiční evropskou anketu o nejlepší vůz roku. O titul Car of The Year 2019 se tentokrát poperou opět velmi zajímavé modely různého druhu. Z 38 nominovaných vozů se nakonec do úzkého výběru probojovalo sedm finalistů:

  • Alpine A110
  • Citroën C5 Aircross
  • Ford Focus
  • Jaguar I-Pace,
  • Kia Ceed
  • Mercedes-Benz třídy A
  • Peugeot 508

Do finále se tedy nedostaly ani takové modely jako nové Audi A6/A7/Q8, BMW řady 3/X5, Dacia Duster, Honda HR-V, Hyundai Santa Fe, Jaguar E-Pace/I-Pace, Lexus ES/LS/UX, Mercedes-Benz CLS/GLE/G, Nissan Leaf či například nový VW Touareg nebo Volvo V60.

Po delší době navíc na titul neměla nárok sáhnout značka Škoda, která nepředstavila žádný nový model, který by splňoval kritéria.

Ve finále evropské ankety Auto roku 2019 je těchto sedm finalistů. Který je tvůj favorit?
Zdroj: www.netcarshow.com

Poměrně velký rozruch vyvolalo posunutí sporťáku A110 od Alpine do finále. Nepochybně jde o perfektní řidičské vozidlo, jakých na trhu není v dané třídě hodně, z globálního pohledu však nejde o model, který by měl velký přínos pro trh.

Právě tento aspekt nejednou sehrává nejdůležitější roli, proto je už pomalu zvykem, že vítězi anket tohoto druhu jsou spíše ty nejdůležitější modely pro masy než sportovní či luxusní auta. Nechme se tedy překvapit. Vítěz bude zveřejněn těsně před otevřením ženevského autosalonu v roce 2019.

Domů
Sdílet
Diskuse