Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. listopadu 2018 8:55
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Nejkrásnější hatchback na scéně? Mazda našla v trojce vážného adepta

TECH
Uložit Uložené

Mazda odhalila vzhled nové trojky.

Zbrusu nová Mazda 3 sice ještě nebyla na autosalonu v Los Angeles odhalena včetně všech podrobností, ale už nyní se o ni s tebou musíme podělit. Odvěkou silnou stránkou japonské automobilky byl vždy především design, no a v případě čtvrté generace kompaktní trojky to platí více než kdykoliv předtím. Je nádherná.

Od roku 2003 Mazda prodala přes 6 milionů kusů svého hatchbacku, na tento úspěch chce proto navázat i nástupcem, který už na první pohled netají velké ambice.

Opět se díváme na modernější pojetí designového směru Kodo, svědky jsme ale ještě dynamičtějších a atraktivnějších tvarů. Důkazem toho je přísná příď s úzkými světly či sportovně střižený zadek.

Nejkrásnější hatchback na scéně? Mazda našla v trojce vážného adepta
Zdroj: www.mazda-press.com

Nadále budou na výběr dvě karosářská provedení – hatchback i sedan. V případě prvního jmenovaného zaujme i výrazný C sloupek, který bude sice negativně ovlivňovat výhled z vozidla směrem vzad, po estetické stránce dotváří velmi přitažlivý vizuál.

Jinak tomu není ani v interiéru, kde zaujme krásný minimalistický design, zjednodušené ovládání či širokoúhlý 8,8" displej dostupný již ve standardu.

Rozvor karoserie narostl o 25 milimetrů, o což se mohla postarat i přítomnost jednoduché zadní nápravy. Víceprvkové řešení nebude bohužel v nabídce asi ani v případě silnějších verzí. Nechme se překvapit.

O samotné technice zatím nic konkrétního nevíme. Víme jen to, že o pohon se budou starat moderní čtyřválcové agregáty Skyactiv s objemem 1,5; 1,8 (diesel), 2,0 a 2,5 l. Více se dozvíme v průběhu následujících týdnů až měsíců.

Domů
Sdílet
Diskuse