Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. prosince 2018 15:33
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Dívka si přes inzerát objednala vlastní vraždu. Joseph za ní přišel a zastřelil ji tak, jak si prý přála

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Muž byl odsouzen na 48 let vězení.

Těžká životní situace ve spojení s psychickými problémy dohnaly dívku jménem Natalie Bollinger k zoufalému činu. Loni začala přemýšlet nad sebevraždou, ale vymyslela neobvyklý způsob, jak odejít ze světa.

Není známo, zda nesebrala odvahu na to, aby sebevraždu spáchala sama, nebo za to mohly návykové látky, jak tvrdil její otec, ale Natalie přidala na známou stránku Craigslist inzerát s jednoduchým názvem: Chci se nechat zabít. Je jasné, že podobný inzerát měl být stránkou okamžitě automaticky smazán, jenže nestalo se tak a všiml si ho Joseph Lopez.

 

Dívka si přes inzerát objednala vlastní vraždu. Joseph za ní přišel a zastřelil ji tak, jak si prý přála
Zdroj: CBS4

Natalie měla v době přidání inzerátu jen 19 let, zatímco Lopez byl o 4 roky starší. Když si inzerátu všiml, hned se s dívkou pokusil zkontaktovat.

Proběhla mezi nimi komunikace, v jejímž rámci si dohodli čas a místo svého setkání, ba co víc, Lopez před soudem tvrdil, že vražednou zbraň mu přinesla samotná dívka. Vražda se odehrála krátce před koncem roku 2017 a muž z ní byl obviněn v únoru tohoto roku.

Setkali se v lese za americkým Denverem, kde bylo později nalezeno její tělo. Lopez vypověděl, že dívku zastřelil tak, jak si to přála. Prokuratura však inzerát předcházející vraždě či vzájemnou konverzaci, ve které Natalie vyjadřovala touhu zemřít, nebrala v úvahu.

Dívka si přes inzerát objednala vlastní vraždu. Joseph za ní přišel a zastřelil ji tak, jak si prý přála
Zdroj: CBS4

Argumentovala, že Lopez měl dlouhé hodiny na to, aby o její sebevražedných či vražedných úmyslech informoval záchranné složky a pomohl jí. Neudělal tak a raději se v něm projevil instinkt predátora, který byl schopen dívku zavraždit.

I když měla policie dostatek důkazů na to, aby Lopeze usvědčila bez přiznání, vrah nakonec svou vinu uznal. Díky dohodě s prokuraturou unikl trestu smrti a do vězení poputuje na 48 let, což nechápe otec mrtvé Natalie.

Dohodu s Lopezem označil za smlouvu s ďáblem a plivanec do tváře, protože vrah chladnokrevně využil špatného psychického stavu jeho dcery. Od soudu žádal, aby rozhodl v rámci principu oko za oko, ale trest smrti nakonec nepadl.

Domů
Sdílet
Diskuse