Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. prosince 2018 10:59
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Nahí aktivisti v Barcelone obraňovali práva zvierat. Bojovali proti odevom z kože a kožušín

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Miestnych obyvateľov Barcelony a turistov zaskočil pohľad na aktivistov bojujúcich za práva zvierat.

Vyzlečení donaha a poliati falošnou krvou. Takto by sa dali jednou vetou opísať účastníci protestu zorganizovaného neziskovou organizáciou s názvom Anima Naturalis. Vďaka tej istej organizácii sme koncom minulého mesiaca mohli vidieť zábery zo španielskeho festivalu Toro de Jubilo, kde usporiadatelia priviazali na rohy býka zapálené drevené kolíky.

Ich snahu o obranu práv zvierat bolo možné pozorovať aj koncom víkendu v Barcelone, kde sa aktivisti rozhodli okoloidúcich zaujať svojou nahotou, falošnou krvou a tabuľkou s nápisom „Koľko životov padne za jeden kabát? “.

Britský Independent vo svojom článku spomína stanovisko PETA, ktorá tvrdí, že viac ako 85 % predanej kožušiny pochádza z fariem, kde sú líšky a iné zvieratá zavreté v klietkach celý svoj život. Teda až do dňa, kedy ich majitelia zabijú a stiahnu z kože.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa AnimaNaturalis (@animanaturalis),

PETA ďalej uvádza, že za jeden rok je na celom svete zabitá 1 miliarda zvierat len preto, aby ich koža mohla byť prostriedkom k výrobe rôznych odevov a iných módnych doplnkov.

Na požiadavky Anima Naturalis a im podobných organizácií za posledné roky reagovali aj viaceré významné módne značky ako napríklad Armani, Coach, Versace, Michael Kors, Gucci či Burberry. 

Podobným štýlom na módu bez krutosti odpovedal aj známy Chanel, ktorý začiatkom decembra oznámil, že zakáže výrobky z kožušiny a z kože exotických zvierat ako krokodíly a hady.

Domů
Sdílet
Diskuse