Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. ledna 2019 15:24
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Takto bude vypadat nejlevnější SUV od Škody. Do portfolia přinese hned několik novinek

Takto bude vypadat nejlevnější SUV od Škody. Do portfolia přinese hned několik novinek
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.skoda-storyboard.com/en/press-releases/first-sketches-of-the-skoda-kamiq-outlook-of-the-new-city-suv/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">skoda-storyboard.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Karoq a Kodiaq už se brzy seznámí s nejmenším sourozencem.

Trend SUV nadále hýbe automobilovým trhem, není proto divu, že i česká Škoda ve velkém zbrojí a chystá další, v pořadí již třetí model této kategorie. V příštích týdnech se totiž modelové portfolio rozroste o zcela nový crossover Kamiq.

Ten se stane nejlevnějším SUV značky, protože v rámci modelové hierarchie se zařadí pod kompaktní Karoq a sedmimístný Kodiaq. Podrobné technické parametry zatím neznáme, je však jasné, že po motorické stránce půjde o prakticky identickou plejádu agregátů jako v případě nedávno odhalené novinky Scala.

Kamiq však bude stavět na základech Fabie, a tak bude ve věci spíše městský crossover, než plnohodnotné SUV. Jeho přednostmi však chce být nejen obratnost a schopnost poradit si s nástrahami městské džungle, ale i samotný design.

Odhalenie úplne novej škodovky je na spadnutie. Takto bude vyzerať
Odhalenie úplne novej škodovky je na spadnutie. Takto bude vyzerať Zdroj: www.skoda-storyboard.com

Důkazem toho jsou první oficiální náčrty, které nám automobilka představila před pár hodinami. Jak můžeš vidět, škodovka se stále více snaží vystoupit ze všednosti, a proto i nový Kamiq zaujme o něco extravagantnějším designem exteriéru. Řeč je zejména o přední části, kde najdeme zcela nové členění světlometů.

Tým designérů totiž denní LED oddělil od hlavního světla, čímž přední části dopřál značně netypické linie. Samozřejmě, z globálního hlediska nejde o nic neobvyklého, ostatně, obdobná řešení už nějaký ten pátek používají hlavně francouzské či korejské značky, Škoda si však tvar oddělených světlometů přece jen přizpůsobila internímu designovému směřování.

Na závěr dodejme nejen to, že ke světovému odhalení dojde na autosalonu v Ženevě, ale také skutečnost, že model Kamiq přinese i řadu dalších nových řešení pro tuto značku. Jedním z nich budou (příplatkové) dynamické směrovky, kterými se bude novinka pyšnit jako první v rámci portfolia na obou koncích vozidla (Scala je má jen vzadu).

Odhalenie úplne novej škodovky je na spadnutie. Takto bude vyzerať
Odhalenie úplne novej škodovky je na spadnutie. Takto bude vyzerať Zdroj: www.skoda-storyboard.com
Domů
Sdílet
Diskuse