Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. dubna 2019 14:31
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Strojvedoucí u Bohumína vyskočil za jízdy, nastoupil prý do nesprávného vlaku

ZAJÍMAVOSTI ČESKO
Uložit Uložené

Muž utrpěl středně těžká zranění.

Velmi nestandardní událostí se musí zabývat Inspekce Správy železniční dopravní cesty. Česká televize z neveřejného spisu zjistila, že na cestě z Bohumína do Ostravy si strojvedoucí popletl směr a nastoupil do nesprávného vlaku. Namísto svého pracoviště se tak vydal směrem do Polska.  

Uvědomil si to, až se vlak rozjel a nabral padesátikilometrovou rychlost. Strojvedoucího napadlo, že by nemusel čekat na příjezd do další stanice, ale že by mohl z jedoucího vlaku prostě vyskočit.

Strojvedoucí u Bohumína vyskočil za jízdy, nastoupil prý do nesprávného vlaku
Zdroj: Wikimedia Commons

To i udělal – bohužel však místo kýženého zkrácení času po pádu utrpěl středně těžká zranění a musel být ošetřen v nemocnici. 

Událost se stala ve vlaku Ex 130. Případ potvrdily i samotné České dráhy. „Jde o našeho zaměstnance, strojvedoucího, který nebyl ve výkonu práce, tedy neřídil vlak. Případ vyšetřujeme jako mimořádnou událost,“ sdělil ČT mluvčí drah Radek Joklík s tím, že další informace bude moct podávat až po uzavření případu.

Domů
Sdílet
Diskuse