Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. července 2019 11:31
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Tínedžeri v prvom slovinskom LGBT filme fajčia marihuanu, vyvolávajú bitky a prežívajú milostné vzťahy

Tínedžeri v prvom slovinskom LGBT filme fajčia marihuanu, vyvolávajú bitky a prežívajú milostné vzťahy
Zdroj: Temporama
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Dráma Consequences poukazuje na mnohé mladícke chyby, ktoré majú svoje následky.

Hlavný hrdina drámy Consequences nie je žiadne neviniatko a jeho matka si s ním už jednoducho nevie rady. V nápravnom zariadení, do ktorého sa však dostane, spoznáva ešte nezodpovednejšiu partiu mladíkov. S jej vodcom sa púšťa do násilných konfliktov, užívania drog a taktiež neviazaných sexuálnych zážitkov.

Redaktor portálu Variety mal možnosť snímku zhliadnuť na minuloročnom Toronto International Film Festival a vo svojej recenzii mimo iného docenil istú zvieraciu charizmu kľúčového protagonistu. A treba priznať, že nás debutová novinka režiséra Darka Štanteho svojou otvorenosťou a istou dávkou kontroverznosti celkom zaujala.

Slovinsko je pomerne konzervatívne. Množstvo populistov sa stáva čoraz silnejšími a myslím si, že práva homosexuálov – a iné ľudské práva – sú kvôli tomu v nebezpečí. Preto som chcel vyvolať otázky nielen o právach LGBT komunity, ale taktiež o ostatných právach,“ povedal pre portál IntoMore režisér Darko Štante (krátkometrážny trhiller Them a dráma Intima).

Štante natočil drámu Consequences podľa vlastných skúseností s prácou s mladistvými v nápravných zariadeniach. Snímka teda nebude dozaista postrádať istú dávku autentickosti. Film bol naposledy premietaný vo Francúzsku 26. júna (červen) 2019. Slovenská a česká premiéra nebola zatiaľ určená.

Domů
Sdílet
Diskuse