Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. srpna 2019 18:36
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Nová vlajková loď od Huawei bude bez Google aplikací. Společnost vyvíjí vlastní operační systém

TECH
Uložit Uložené

Pokud to vláda Spojených států dovolí, nový model Mate 30 od Huawei bude disponovat operačním systémem Android. Pokud ne, čínský gigant bude muset pokračovat ve vývoji vlastního.

Čínská technologická společnost Huawei si aktuálně prochází opravdu těžkým obdobím. Kromě toho, že americký prezident Donald Trump uvalil na zemi sankce, které se nejvíce dotýkají zejména Huawei a jeho pobočky, aktuálně má gigant také představit svoji vlajkovou loď bez Google aplikací.

Jak informuje stanice BBC, kvůli zmiňovaným obchodním restrikcím ze strany Spojených států nezískal Huawei licenci, což znamená, že očekávaný model Mate 30 a Mate 30 Pro nebude vybaven aplikacemi od společnosti Google, jako jsou YouTube, Google Mapy nebo obchod Google Play.

Podle všeho by však prémiový telefon měl stále disponovat operačním systémem Android. Mnozí odborníci a analytici předpokládají, že nová vlajková loď od čínského giganta se bude prodávat velmi těžko. I přesto, že americké úřady přijaly od společnosti Huawei více než 130 žádostí, jim licence udělena nebyla.

Očekává se, že společnost má připravené náhradní řešení, ale už teď je jasné, že uživatelé si budou muset zvykat na zcela nový systém. „Pokud nám to vláda Spojených států umožní, bude Huawei nadále používat alespoň Android a jeho ekosystém. Jinak budeme muset pokračovat ve vývoji vlastního operačního systému,“ tvrdí Huawei ve svém prohlášení.

Domů
Sdílet
Diskuse