Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
21. září 2019 20:40
Čas čtení 0:00
Alexandra Murajdová

Skla nových iPhonů jsou, zdá se, za normálních okolností nezničitelná. Jak telefony dopadly po pádu z více než tří metrů?

TECH IPHONE
Uložit Uložené

Podívej se, jak telefony vydržely pád z jednoho, dvou, ale i tří metrů.

Lidé z portálu cnet nové iPhony podrobili testu odolnosti. Jaký pád rozbije iPhone 11 a iPhone 11 Pro? Telefony se ukázaly jako silnější, než se může zdát. Dělali, co mohli, ale skla obou novinek od Applu to ustála. Neznamená to však, že všechny součásti telefonu vydržely tak dlouho.

 

Sklá nových iPhonov sú, zdá sa, za normálnych okolností neporaziteľné, ako telefóny vydržali pád z viac než troch metrov?
Sklá nových iPhonov sú, zdá sa, za normálnych okolností neporaziteľné, ako telefóny vydržali pád z viac než troch metrov? Zdroj: apple/newsroom

Na zářijovém představení telefonů se Apple chlubil, že přední i zadní sklo jejich nejnovějšího telefonu je nejsilnější, jaký kdy smartphone měl. Sklo na telefonu vyrábí společnost Corning a je ve světě telefonů jedinečné. Nevěděli jsme, že až do takové míry.

Tento rok pro testování zvolili betonovou podlahu a právě na ni iPhone hodili a čekali, s jakými odřeninami přežije. Tvůrci článku a videa upozorňují, že jejich testy nejsou vědecké, ale myslí si, že i přesto mohou účinně ukázat, co od telefonu čekat.

Telefony na zem při prvním pokusu pouštěli z výšky, kde má člověk obvykle kapsu a odkud často vypadne. Po prvních pádech, na zadní i přední sklo se ani na jednom telefonu neobjevil ani škrábanec.

Druhý pád dělali z výšky skoro dvou metrů. Na iPhonu 11 se neobjevilo nic, ale iPhone 11 Pro utrpěl menší zranění. Vypadly malinké pixely, ale sklo zůstalo celé a displej fungoval jako předtím.

 

Třetí pád byl z výšky dvou metrů a šedesáti centimetrů. Na obou telefonech se při pádu na zadní stranu objevily drobné kosmetické škody v okolí fotoaparátu, ale ten stále fungoval. Na iPhonu 11 Pro vypadly další pixely, ale škoda byla skoro neviditelná.

Sami testeři uznávají, že pád z větší výšky je nepravděpodobný, ale hranice ještě posunuli. Telefon nakonec pouštěli ze tří metrů a třiceti centimetrů. Sklo vydrželo i tento pád. Na iPhonu 11 však přestala fungovat jedna z kamer a na iPhonu 11 Pro obrazovka částečně vyskočila z rámu.

Doporučeno
Na nový iPhone 11 Pro by Čech musel pracovat 25 dní. Jak jsou na tom ostatní země? Na nový iPhone 11 Pro by Čech musel pracovat 25 dní. Jak jsou na tom ostatní země? 11. září 2019 16:45

I přesto, že je výdrž telefonů skutečně překvapivá, je třeba dodat, že obal skutečně doporučujeme. Nové sklo se může vyšplhat k částce 7 700 Kč za přední a 14 000 Kč za zadní.

Domů
Sdílet
Diskuse