Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. září 2019 10:22
Čas čtení 0:00
Matej Krajčovič

Zákaz prodeje ochucených e-cigaret ohrožuje všechny výrobce. Šéf firmy Juul odstupuje

ZAJÍMAVOSTI ELEKTRONICKÉ CIGARETY
Uložit Uložené

E-cigarety podle všeho škodí méně než ty klasické s hořícím tabákem, kuřákům ale nemusí zůstat žádná alternativa.

Amerika pokračuje v boji proti elektronickým cigaretám a toto negativní nastavení si začíná vybírat první oběti. 

Portál Highsnobiety informuje, že po nárůstu počtu zdravotních potíží vapujících pacientů a minimálně 8 potvrzených úmrtích odstupuje Kevin Burns, šéf společnosti Juul s ročním obratem přes dvě miliardy liber. Ta svými e-cigaretami zásobuje zejména USA, Kanadu, Rusko a východní Asii.

Doporučeno
Jsou e-cigarety nebezpečnější než klasické, nebo jsou vhodnou alternativou, která s sebou nenese zdravotní rizika? Jsou e-cigarety nebezpečnější než klasické, nebo jsou vhodnou alternativou, která s sebou nenese zdravotní rizika? 13. července 2019 12:09

Prodej elektronických cigaret již zakázalo například San Francisco či Indie a americký prezident Donald Trump chystá plošný zákaz prodeje všech ochucených náplní.

Ty totiž podle ministerstva zdravotnictví lákají zejména mladistvé, kteří by jinak o kouření klasických cigaret zřejmě vůbec nejevili zájem. Náplně s příměsí THC a jiných kanabinoidů navíc podle všeho stojí přímo za většinou z posledních úmrtí, kvůli přítomnosti specifických sloučenin vitaminu E.

Chaos a panika ale samozřejmě dopadají i na výrobce e-cigaret bez příchutí nebo těch s tradičním nikotinem, což je přesně případ firmy Juul. Její odstupující šéf navíc podle CBS nekuřáky důsledně nabádal, aby si jejich produkty nekupovali.

„Nevapujte. Nepoužívejte Juul. Nezačínejte užívat nikotin, pokud již s nikotinem nemáte předchozí zkušenosti. Nejste naši cíloví zákazníci,“ říkal v televizním studiu.  

Highsnobiety také připomíná, že Juul nikdy neprodával vaporizéry s podezřelým vitaminem E. „Stále věřím, že naše mise eliminovat (klasické) hořlavé cigarety je životně důležitá,“ řekl Kevin Burns během svého odstoupení.

Domů
Sdílet
Diskuse