Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. listopadu 2019 18:06
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Lamborghini přináší více než 800koňový hypersport, který budeš moci provětrat i ty

Lamborghini přináší více než 800koňový hypersport, který budeš moci provětrat i ty
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://media.lamborghini.com/English/LATEST-NEWS/lamborghini-lambo-v12-vision-gran-turismo-unveiled-in-monte-carlo/s/3c12806b-ba02-48e1-8107-ace72037b0f1" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">lamborghini.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Futuristický sportovní vůz na první pohled zaujme především extravagantním designem.

I přesto, že Lamborghini nepatří zrovna ke značkám, které mají široké portfolio a masové prodeje, tento rok byl pro italskou automobilku vskutku bohatý na novinky. V jeho závěru však poznáváme další, snad za tento rok nejvíce fascinující model, který ale na ulici určitě neuvidíš.

Hypersport V12 Vision Gran Turismo je totiž, jak naznačuje samotný název, speciální počin určený výhradně pro Gran Turismo Sport, tedy známou závodní ságu herní konzole PlayStation. Jinými slovy, i když futuristicky vyhlížející Lamborghini na cestách neuvidíš, díky faktu, že jde o virtuální automobil, si ho budeš moci vyzkoušet i ty. Jedinou podmínkou je, abys vlastnil PlayStation 4 a zmíněnou hru.

Lamborghini prináša vyše 800-koňový hyperšport, ktorý budeš môcť prevetrať aj ty
Lamborghini prináša vyše 800-koňový hyperšport, ktorý budeš môcť prevetrať aj ty Zdroj: media.lamborghini.com

V ní se novinka ukáže na jaře v roce 2020, čímž se Lamborghini zařadilo k výrobcům (např. Audi, Bugatti, Mini či Jaguar), kteří vyvinuli automobil speciálně pro herní sérii Gran Turismo. I to je totiž cesta, jakou budovat povědomí a jméno značky, protože virtuální svět je momentálně silnější než kdykoliv předtím.

Jednomístný vizionářský koncept se spoléhá na hybridní pohon, který ale není vymyšlený – jde o techniku, kterou jsme viděli v novém modelu Lamborghini Sian FKP 37, jedná se tedy o atmosférickou V12 s elektrickou soustavou s celkovým výkonem 602 kW / 818 koní.

Za úctyhodné lze považovat skutečnost, že Lambo svůj virtuální počin přivedlo i do reality – na letošním finále světového šampionátu FIA Certified Gran Turismo v Monte Carlu se model představil i v životní velikosti. Jak tvrdí samotní tvůrci, futuristický design byl záměrem, aby nadšenci značky během hraní měli možnost provětrat něco speciálního a jedinečného, zároveň však se sériovou technikou.

Podobnost se současnými modely značky je přitom očividná. Ať už jde o velkou členitost, ostré hrany či motiv písmene Y, který je zejména poslední roky početně zastoupen ve všech nabízených modelech. Při pohledu na exteriér je ale jasné, že nejde o vozidlo na běžné cesty, no a důkazem je i centrálně umístěný kokpit ve stylu stíhačky.

Domů
Sdílet
Diskuse