Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. prosince 2019 21:46
Čas čtení 0:00
Matej Krajčovič

Napříč celou Amerikou za 27 hodin 25 minut. To je nový extrémně ilegální Cannonball record

TECH
Uložit Uložené

Toto ve svém autě nezkoušej.

Čas od času se na YouTube objeví nějaké to video, kde autor sám sebe natočí při porušování dopravních předpisů. Trojice Arne Toman, Doug Tabutt a Berkeley Chadwick to však podle portálu Jalopnik dotáhli na zcela novou úroveň.

Ve svém Mercedesu-Benz E63 AMG se pokusili překonat rekord v takzvaném Cannonball Runu, což není nic jiného než šílený pokus o road-trip napříč USA. V běžném provozu, s plynem a podlaze a ignorováním dopravních značek.

Z New Yorku do Los Angeles dojeli za 27 hodin a 25 minut. Předchozí rekord z roku 2013 překonali o téměř 1,5 hodiny. Podle Google Maps má taková cesta trvat alespoň 41 hodin.

Napreč celou Amerikou za 27 hodín 25 minút. To je nový extrémne ilegálny Cannonball record
Napreč celou Amerikou za 27 hodín 25 minút. To je nový extrémne ilegálny Cannonball record Zdroj: Google Maps

Jejich AMG bylo samozřejmě výrazně upravené. Mělo 700 koní a vylepšená turba, svody, mezichladiče vzduchu a vstřikování. Sériové však byly brzdy a podvozek, ale ty jsou v případě továrního úpravce Mercedesů pořádně ostré již v základu.

Další výbava zahrnovala antiradar a vypínače zadních světel, které zřejmě měly policii ztížit případné pronásledování. Auto také bylo maskováno jako méně nápadná Honda Accord, přestože netušíme, jak moc tento fakt pomáhal.

Na lokalizaci policejních hlídek také trio využívalo navigaci Waze a několik dalších aut, která pracovala jako spotteři a také rozrážela hustý provoz.

Průměrná rychlost byla 165 kilometrů za hodinu a maximálka se dotkla 310 km/h.

Video, které pokus přibližuje, najdeš na YouTube, živé záběry z jízdy tam však zřejmě z legislativních důvodů nenajdeš.

Domů
Sdílet
Diskuse