Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. prosince 2019 16:51
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Primátorka Prešova chybně informovala o devíti obětech tragédie. Sedm je nalezeno, osmé tělo zatím nenašli (Aktualizováno)

NEWS
Uložit Uložené

Prešovská krajská policejní mluvčí Jana Ligdayová informovala média o tom, že policie už zadržela několik osob.

Primátorka Prešova Andrea Turčanová podle SME informovala o dalších obětech tragédie v Prešově. Celkově přišlo podle záchranných složek a primátorky o život devět lidí, zatím zároveň není jisté, zda jde o finální počet. Záchranáři zatím stále prohledávají objekt, ve kterém se udála tragická exploze plynu a také okolní paneláky. „Některá těla nejsou ještě identifikována,“ řekla primátorka.

Prešovská krajská policejní mluvčí Jana Ligdayová informovala média o tom, že policie už zadržela několik osob. Podle portálu Korzár jich má být šest. „V souvislosti s tímto skutkem byly zadrženy osoby odpovědné za terénní práce, jejichž příčinná souvislost souvisí s tragickou událostí a je předmětem dalšího vyšetřování a znaleckého zkoumání,“ řekla Ligdayová.

Aktualizované 17:00

Podle informací portálu Korzár policie zadržela jednatele firmy i dělníky, kteří dělali v pátek těsně před výbuchem v Mukačevské ulici výkopové práce.

Doporučeno
Takto vypadal výbuch ve 12:12:52: Video z bezpečnostní kamery jedné z restaurací zaznamenává explozi plynu v paneláku v Prešově Takto vypadal výbuch ve 12:12:52: Video z bezpečnostní kamery jedné z restaurací zaznamenává explozi plynu v paneláku v Prešově 7. prosince 2019 11:38

Aktualizováno 17:35

Podle oficiálních údajů je sedm nalezených obětí, o osmé vědí hasiči i policie, zatím tělo nenašli. Informace o deváté oběti, které chybně zprostředkovalo vedení města Prešov, hasiči dementovali.

Domů
Sdílet
Diskuse