Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. prosince 2019 9:09
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Prešovský panelák zničený výbuchem dnes definitivně celý zbourají. Megabagr ho srovná se zemí

NEWS
Uložit Uložené

Potvrdil to po druhém dni demoličních prací statik Jozef Polák. Primátorka popsala, že při rozebírání jedné části bytovky se pohybují i rozsypávají úplně jiné části.

Prešovský panelák na Mukačevské 7, ve kterém 6. prosince o 12:12:52 explodoval plyn a následně se spustil i obrovský požár, zbourají kompletně celý. Potvrdil to po druhém dni demoličních prací statik Jozef Polák.

Specializovaná stavební firma z České republiky chce likvidační práce ukončit ve středu, kdy by měla být bytovka definitivně srovnána se zemí. Toto rozhodnutí v předstihu schválili i majitelé bytů na schůzi jednomyslně v případě, pokud si to bude vyžadovat situace.

Doporučeno
Takto vypadá 200tunový demoliční bagr z Česka, který zbourá panelák v Prešově. Firma to udělá zdarma Takto vypadá 200tunový demoliční bagr z Česka, který zbourá panelák v Prešově. Firma to udělá zdarma 13. prosince 2019 10:10

„Když jsme bourali horní části, které byly poškozeny požárem, vše se rozsypávalo. Došlo k dalším propadům stropů, takže jsme svolali krizový štáb na rychlou obhlídku. Definitivně jsme rozhodli, že není co zachraňovat a je to tak poškozené, že prostě ‚jdeme dolů'. Ze statického hlediska není o čem,“ řekl Polák.

Tato slova potvrdila i primátorka města Prešov, která byla během demolice na místě přítomna: „Opravdu jsme byli svědky toho, že když z jedné strany stroj bere, tak se vlastně sypou úplně jiné části. Rovněž byla opravdu poškozena i nižší patra – byla plná sutě a různých materiálů, které padaly z vyšších pater. Dnes víme, že musí jít pryč celá bytovka,“ uvedla v oficiálním stanovisku.

Prešovkskú bytovku zničenú výbuchom definitívne zbúrajú celú
Prešovkskú bytovku zničenú výbuchom definitívne zbúrajú celú Zdroj: TASR - Milan Kapusta
Domů
Sdílet
Diskuse