Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. prosince 2019 10:45
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek Vojtěch Vanda

10 největších českých sportovních událostí za rok 2019

SPORT GOLF
Uložit Uložené

Rok 2019 byl plodný i v rámci domácích sportovních událostí.

Každým dnem se nám blíží konec roku 2019, a tak přišel čas ohlédnout se za tím, co nám uplynulých 12 měsíců přineslo. REFRESHER pro čtenáře připravuje hned několik článků, v nichž si rok 2019 shrneme z pohledu různých odvětví. A dnes to bude sport.

Přinášíme ti tedy seznam 10 nejzásadnějších sportovních úspěchů a událostí, na které by žádný domácí fanoušek neměl zapomenout. Pojď si je tedy společně s námi připomenout.

Tak jako vždy bylo z čeho vybírat, a tak se do našeho finálního výběru nevešly některé úspěchy, které si ale pozornost také zaslouží. Zmínit můžeme například Václava Nedomanského, který se jako teprve 2. Čech v historii zapsal do Síně slávy NHL.

Pokud ti v naší desítce nějaká podle tebe důležitá sportovní událost chybí, poděl se o ni s námi dole v komentářích.

10 největších českých sportovních událostí za rok 2019
Zdroj: Oktagon MMA

Zápas století

20 000 diváků v přeplněné O2 areně, tisíce a tisíce dalších u televizních obrazovek. Neopakovatelná událost obřích rozměrů, kterou domácí bojová scéna dosud nezažila. A možná něco podobného už zase dlouhé roky nezažije. Devátý listopad se zapsal nesmazatelným písmem do historie a my jsme měli tu čest být přímo u toho.

Doporučeno
Oktagon 15 se zapsal do dějin: Knockoutovaný Vémola, 20 000 diváků a neuvěřitelná show Oktagon 15 se zapsal do dějin: Knockoutovaný Vémola, 20 000 diváků a neuvěřitelná show 10. listopadu 2019 4:57

Střet Karlose Vémoly a Attily Végha byl dlouho očekávaným soubojem, kterému kromě mnohaměsíční dřiny předcházelo také napětí mezi oběma borci, které svými prohlášeními přiživoval zejména český „Terminátor“. Dnes ale všichni víme, jak to dopadlo. Předem odepisovaný Attila Végh předvedl neskutečnou připravenost a Karlose knockoutoval hned v prvním kole po dvou minutách.

V tu chvíli všech 20 tisíc diváků stálo na nohou a nikdo nemohl uvěřit tomu, čeho byl právě svědkem. Senzace byla na světě. Slovenskému velikánovi se splnil sen, tomu českému se zase všechny sny rozplynuly před očima.

Zápas začíná v čase 10:50

Úspěšné tenistky

Nemalými úspěchy se v letošním roce mohly pochlubit i české tenistky Petra Kvitová a Karolína Plíšková. Obě dvě totiž na prestižím turnaji Australian Open předvedly ohromné výkony, které jsme napjatě sledovali i my v Česku. Karolína Plíšková se po své spanilé jízdě, na níž po neskutečném obratu porazila i legendární Serenu Williams, dostala až do semifinále turnaje. Tam už bohužel prohrála proti Naomi Ósako.

Petra Kvitová přes semifinálové kolo turnaje postoupila až do samotného finále, ve kterém se utkala právě proti Naomi Ósako – přemožitelce Karolíny Plíškové. Naše tenistka dala do boje vše, na výhru to ale bohužel nestačilo. Přestože si nakonec z Australian Open odnesla nejcennější trofej japonská soupeřka, Petra Kvitová ukázala obrovské bojové srdce a mohla být na sebe pyšná – stejně jako na ni byl pyšný celý národ.

A aby toho nebylo málo, o pár měsíců později si Petra Kvitová připsala vítězství na okruhu WTA, kde ve finálovém boji ve Stuttgartu porazila Estonku Anett Kontaveitovou. Potvrdila tak pozici české jedničky a mohla se radovat z už 27. turnajového titulu.  

10 největších českých sportovních událostí za rok 2019
Zdroj: TASR/AP

Mistr světa Lukáš Krpálek

Když se řekne „judo“, jako první vytane na mysli domácímu fanouškovi tohoto sportu jméno Lukáše Krpálka. Rodák z Jihlavy má na kontě již několik medailí z mistrovství světa, vůbec poprvé se mu však letos podařilo usednout na trůn v kategorii nad 100 kilogramů. To je úspěch, který se předtím žádnému jinému judistovi z České republiky nepovedl.

Krpálek ve své cestě za zlatem v Japonsku porazil srbského reprezentanta Žarka Čuluma a Šakarmamada Mirmamadova z Tádžikistánu. Poté náš olympijský vítěz přemohl Nizozemce Roye Meyera a v semifinále porazil Korejce Kim Min-čonga. Ve finále nastoupil proti domácí hvězdě Hisajošimu Harasawovi, který Krpálkovi podlehl po takřka čtyřminutovém prodloužení.

Zpátky do Česka se tedy Lukáš Krpálek zase jednou vrátil jako národní hrdina a my věříme, že další zlaté medaile budou přibývat.

10 největších českých sportovních událostí za rok 2019
Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 78600 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse