Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. ledna 2020 22:05
Čas čtení 0:27
Viktor Kniš

Atmosféru nad Českem a Polskem prorazil meteor. Ohnivý pád zachytila řidičova kamera

NEWS ČESKO
Uložit Uložené

Mimořádně vzácný pohled se naskytl těm, kteří byli vzhůru v neděli krátce po čtvrté ráno. Nad Českem a Polskem zazářil a shořel velký meteor.

Šťastlivci z Česka a Polska byli svědky netradičního úkazu, který většina z nás neuvidí ani jednou za život. V neděli kolem čtvrté hodiny ráno totiž atmosféru přibližně nad naším a polským územím prorazil velký meteor, jehož zářivou explozi zachytilo hned několik kamer.

Doporučeno
Videa ukazují, jak meteor v Austrálii rozzářil celou oblohu. Obyvatelé tvrdí, že na to nikdy nezapomenou Videa ukazují, jak meteor v Austrálii rozzářil celou oblohu. Obyvatelé tvrdí, že na to nikdy nezapomenou 21. září 2019 18:32

Jedním z autorů je i Vojtěch Baranec. Ten pro portál Liberecká drbna prozradil, že živě byl záblesk světla ještě mnohem intenzivnější, než zaznamenává jeho video. Podle deníku vesmírný objekt shořel nad polským městem Poznaň.

Situací se bude zabývat i Český astronomický ústav, který se chystá analyzovat videa a zpracovat dostupná data i na základě zhotovených záznamů. Pokusí se najít na zemi pozůstatky, ze kterých by mohli odborníci zjistit o vesmírném tělese více.

Domů
Sdílet
Diskuse