Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. března 2020 20:13
Čas čtení 0:24
Ondřej Jarůšek

Poslankyně SPD přirovnala migranty k invazivním druhům rostlin a zvířat, policie teď požádala o její vydání

NEWS SPD
Uložit Uložené

Karla Maříková přirovnala migranty k invazivním druhům rostlin a zvířat.

Poslankyně opoziční strany SPD Karla Maříková loni na svém facebookovém profilu přirovnala migranty k invazivním druhům rostlin a zvířat, jež by do Evropy neměly být vpuštěny.

Kvůli podezření z podněcování k nenávisti se tímto vyjádřením následně začala zabývat policie, která nyní Poslaneckou sněmovnu požádala o její vydání. Informoval o tom server Novinky.cz.

Doporučeno
Češka na Twitteru rasisticky ponižovala 15letého chlapce, zaměstnavatel ji za to propustil Češka na Twitteru rasisticky ponižovala 15letého chlapce, zaměstnavatel ji za to propustil 10. února 2020 14:20

Místopředseda KSČM Stanislav Grospič uvedl, že mandátový a imunitní výbor, jehož je předsedou, se kvůli tomu sejde příští týden v úterý. O tom, zda Maříková bude, nebo nebude policie vydána, pak rozhodne celá Poslanecká sněmovna.

Tisková mluvčí SPD Barbora Zeťová uvedla, že strana žádost o vydání vnímá jako „faktický pokus o kriminalizaci veřejně vyřčených protiimigračních postojů“.  

Domů
Sdílet
Diskuse