Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. března 2020 20:39
Čas čtení 0:49
Adam Smeták

Jedním z nakažených koronavirem je i brigádník pracující na Letišti Václava Havla. Do kontaktu s cestujícími nepřišel

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Jde o brigádníka, který pracuje pro společnost Czech Airlines Handling, a.s.

Jedním ze 189 Čechů nakažených koronavirem je i brigádník společnosti Czech Airlines Handling, a.s., která působí na Letišti Václava Havla v Praze. REFRESHERu to potvrdila mluvčí společnosti Kateřina Pavlíková. 

„Jedná se o brigádníka, který v žádném případě nepřišel do kontaktu s cestujícími. Jsme s ním ve spojení a věříme, že bude náš kolega brzy v pořádku a že ho po uzdravení opět přivítáme zpět,“ uvedla v prohlášení pro naši redakci. 

Doporučeno
Česká republika vyhlásila stav nouze jen pětkrát v historii. Které situace si jej vyžádaly? Česká republika vyhlásila stav nouze jen pětkrát v historii. Které situace si jej vyžádaly? 12. března 2020 18:00

Tisková mluvčí dodala, že společnost byla v celé záležitosti v kontaktu s hygienickou stanicí, se kterou konzultovala i další postup v rámci firmy. Ve spolupráci s letištěm byla zajištěna důkladná dezinfekce vnitřních prostor zázemí, ve kterých se brigádník pohyboval. Handlingová společnost se s ohledem na soukromí nakaženého rozhodla další informace neposkytovat.

„Ochrana zdraví zaměstnanců je pochopitelně naší prioritou, všem zaměstnancům poskytujeme celou řadu ochranných pracovních pomůcek. Zaměstnanci si tak mohou tyto pomůcky, např. rukavice, respirátory a jiné hygienické a dezinfekční prostředky, vyzvedávat a při výkonu své práce je používat,“ uvedla dále.

Letiště Václava Havla v Praze už od ledna své zaměstnance informuje prostřednictvím velké informační a edukační kampaně o všech správných hygienických pravidlech či rizicích onemocnění Covid-19

V Česku momentálně platí nouzový stav, jsou uzavřené hranice a většina obchodů krom potravin a drogerie. Nesmí se pořádat akce s účastí nad 30 osob a platí celá řada dalších restrikcí, které najdeš zde.

Doporučeno
Česko kompletně zavírá hranice. Šíření koronaviru může být trestným činem Česko kompletně zavírá hranice. Šíření koronaviru může být trestným činem 13. března 2020 12:18
Domů
Sdílet
Diskuse