Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. dubna 2020 9:12
Čas čtení 1:20
Matej Krajčovič

Nemocnice v Chicagu potvrzuje účinek Remdesiviru. Po jeho podání se většina ze 125 pacientů vyléčila za méně než týden

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Z celé skupiny zemřely navzdory podávání antivirotika jen dvě osoby.

Na vývoji vakcíny proti novému koronaviru v současnosti pracují desítky vědeckých týmů. Jak jsme ale vysvětlovali už v jednom z našich starších článků, takové očkování by v budoucnu sloužilo spíše zdravým lidem, aby se obávaným onemocněním vůbec nenakazili. 

Už nakažené osoby se zápalem plic a těžkým průběhem COVID-19 potřebují léky. Podle webu Statnews.com stále platí, že antivirotikum Remdesivir od americké společnosti Gilead Sciences vypadá mimořádně nadějně.

Doporučeno
Proti koronaviru zřejmě zabírá několik známých léků. Zkouší se Arechin i Remdesivir Proti koronaviru zřejmě zabírá několik známých léků. Zkouší se Arechin i Remdesivir 21. března 2020 13:42

Podrobnější studie pochází z nemocnice v Chicagu, kde se léčí několik z více než 670 tisíc nakažených Američanů. Po podání Remdesiviru jim rychle ustupuje horečka i respirační problémy, zejména dráždivý kašel a problémy s dýcháním. 

Téměř všechny pacienty prý propustili do domácí karantény za méně než týden.

Domů
Sdílet
Diskuse